4 tajne ljepote koje svaka žena treba znati

zena-lijepa-njega-lice-koza-ogledalo

Ispravite se, nabacite osmijeh, vjerujte u sebe – sve su to savjeti koji doprinose vašem dobrom izgledu. No, kao što će vam potvrditi svaka žena, male tajne ljepote i uljepšavanja također su važne.

Iako je vaš izgled samo jedan dio onoga što jeste, i dalje je dio vas. A kada mislite kako doista izgledate sjajno, vjerujte, to se vidi na vašem samopouzdanju.

ŠminkaŠto je najvažnije, dobar izgled ne znači nužno velika financijska ulaganja, niti puno truda - dovoljno je obratiti pozornost na nekoliko osnovnih tajni ljepote uz koje ćete se osjećati i izgledati odlično.

Tajna 1: Ne podcjenjujte moć dobre kreme

Bez obzira na to je li vaša koža normalna, masna ili suha, ako si možete priuštiti samo jedan kvalitetan proizvod za njegu, neka to bude dobra krema. Ponekad je uz dobru kremu i sredstvo za čišćenje lica moguće izgledati godinama mlađe. Kada je koža suha, svaka bora je vidljivija, a lice izgleda starije. Treba vam proizvod koji će zadržati prirodnu vlažnost kože, ali ju ujedno i nahraniti.

Tajna 2: Pažljivo birajte sredstvo za čišćenje

Ako ste jedna od onih osoba koja koristi sapun i vodu, razmislite još jednom o učinkovitosti ove strategije čišćenja lica. Stručnjaci kažu kako je najbolje koristiti blago sredstvo za čišćenje – i nanositi ga u manjim količinama.

Iako vjerojatno želite lice oprati i nekoliko puta dnevno (pogotovo ako imate masnu kožu), pretjerano pranje djeluje kontraproduktivno. Prejaki proizvodi mogu oštetiti kožu lica i lišiti ju prirodne zaštite, te zdravog sjaja. Jednom kada se to dogodi, koža postaje suha, osjetljivija i iritirana, te izgledate starije.

Tajna 3: Nabavite dobre "alate"

Možete imati najskuplje rumenilo, puder ili sjenilo koje postoji na tržištu, no bez pravih kistova teško ćete postići željeni učinak. Korištenje pravih "alata" za nanošenje šminke jako je važno za pravilno šminkanje i lijep izgled.  

ŠišanjeŠto točno podrazumijeva pravilan odabir kistova? Oni trebaju biti dovoljno mekani i nježni kako ne bi oštetili kožu, no opet dovoljno čvrsti kako bi se mogli pomicati po licu. Ako kist namočite u puder ili rumenilo, a boja se skine prije nego ju imate prilike staviti na lice, radite s krivim alatom.

Tajna 4: Novi izgled svake dvije godine

Ako se ne možete sjetiti kada ste zadnji put promijenili frizuru ili način šminkanja, vrijeme je za drastični "make-over". Stručnjaci savjetuju promjenu vanjskog izgleda – uključujući šminku i frizuru – svake dvije godine. Kada izgledom idete u korak s trendovima, također izgledate modernije i mlađe.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!