10 pravila ljepote

nanosenje rumenila ogledalo

Malim promjenama u svakodnevnim ritualima ljepote osigurajte si savršen izgled i bezbrižnost.

1. Ne zanemarujte stopala

Bez obzira vozite li auto ili pješke idete na posao, vaša su stopala izložena opterećenju tijela i njegove težine. Ako još k tome volite nositi visoke pete, na kraju dana će vas boljeti stopala, muku ćete mučiti s tvrdom kožom na petama, a osjećat ćete se kao da ona sama teže deset kilograma.

Jednako kao što pilingom uklanjate mrtve stanice s lica i ostatka tijela, pobrinite se za njegu stopala. Barem jednom tjedno kamenom plovućcem odstranite tvrdu kožu, uredite nokte i prije spavanja stopala namažite hidratantnom kremom. Predlažemo vam kućna rješenja za bolne, umorne i smrdljive noge.

2. Skinite šminku prije spavanja

Najgora stvar koju možete napraviti za svoje lice jest ne ukloniti i posljednju trunku šminke prije odlaska u krevet. Čišćenjem lica također uklanjate nečistoće koje je uzrokovalo onečišćenje iz zraka i okoliša, a uvijek mora biti popraćeno dodatnim čišćenjem tonikom i njegom hidratantnom kremom.

3. Koristite kremu za lice sa zaštitnim faktorom

Sunce je jedan od gorih neprijatelja zdravlja vaše kože jer osim što dulje izlaganje može uzrokovati melanom (rak kože), štetne UV zrake oštećuju vid i uzrokuju bore. Koliko ste puta zaboravili sunčane naočale i bili primorani škiljiti kako biste blokirali sunce?

Osim sunčanih naočala, obavezno koristite kremu za lice koja sadrži faktor zaštite (SPF) koji iznosi barem 20.

4. Bacite šminku nakon isteka roka trajanja

Rok trajanja postoji sa svrhom i označen je na svakom proizvodu. Nakon što otvorite kozmetiku, najbolje ju je upotrijebiti unutar šest mjeseci. Prema stručnjacima, svu je kozmetiku najbolje čuvati na sobnoj temperaturi i pritom izbjegavati pohranu u kupaonici, a kremu za lice je najbolje držati na tamnom mjestu te je svakako provjeriti nakon što je odstajala između šest i 12 mjeseci. Ako se ne pridržavate datuma, riskirate osip i iritaciju kože.

5. Nemojte pretjerati s čišćenjem lica

Koža djeluje poput opne: sprječava nečistoću, ostatke šminke i zagađenje iz okoliša od prodiranja dublje u lice, a s druge strane zadržava vlagu i određene masnoće koje su nam potrebne (da, neke masnoće mogu biti korisne). Ako pretjerano čistite kožu lica, uklonit ćete previše masnoće, tj. ulja koje štiti vaše lice i održava ga zdravim.

6. Pronađite pravu nijansu ruža

Nema goreg za ljepotu žene od krive nijanse ruža koji joj nikako ne odgovara. Iako je najpoželjnija boja zavođenja, zaista je teško odabrati pravu nijansu crvene boje. Međutim, krivi odabir se ne mora odnositi samo na upitnu nijansu crvene boje, nego na boje uža općenito. Žene čija koža ima plavkasti odsjaj trebale bi odabrati hladnije nijanse kao što su tamnocrvena ili ljubičasta, dok bi one čija koža ima žućkasti sjaj trebale odabrati toplije tonove kao što je žarkocrvena ili sjajno zlatna.

7. Spavajte, pijte vodu i jedite voće

Najlakši način za postizanje čiste, sjajne i zdrave kože jest dovoljna količina sna (odraslima je potrebno oko sedam sati sna), barem osam čaša vode dnevno i što više voća. Premalo sna ili kasni počinak odrazit će se na vašim očima i podočnjacima. Kako biste imali učinak blagog noćnog pilinga, jastučnicu presvucite ručnikom od mekanog frotira.

8. Svaku noć masirajte ruke

undefinedLice je prvi izdajnik starenja, a ruke su na drugom mjestu. One su uvijek izložene suncu, vjetru, hladnoći, prljavštini i s obzirom da ih stalno koristite, morate ih jednako tako često njegovati. Svaki put prije spavanja namažite ruke njegujućom kremom, a jednom tjedno nanesite kuru od meda i maslinovog ulja.

9. Umjereno s rumenilom

Pretjerani krugovi rozog ili crvenkastog rumenila mogu djelovati više groteskno nego privlačno, stoga budite pažljivi kada lice naglašavate šminkom. Isto vrijedi i za nijanse rumenila kojima se lice konturira – žene često griješe i četkicom nanesu debeli sloj tamnog rumenila u udubinu ispod ključne kosti, te takav debeli sloj ne stope s okolnom kožom.

Umjesto jednog debelog "namaza", četkicom u laganim slojevima nanosite rumenilo. Lakše je dodati nego oduzeti.

10. Pažljivo s peglom

Pri tom ne mislimo na kućanske poslove (!), nego peglom za kosu. Njenom čestom upotrebom isušujete svoje vlasi, a kada su one ispucale, jedino je rješenje šišanje. Probajte što rjeđe koristiti ovo beauty pomagalo, a kada ga koristite, kosu obavezno tretirajte sprejem koji njeguje kosu i štiti ju od topline.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!