7 trikova koji rješavaju problem natečenih očiju!

maska od krastavaca

Osjećate li se umorno i izgledate starije zbog natečenih očiju? Ponekad se teško osjećati budno i svježe zbog tamnih podočnjaka i natečenih donjih kapaka, koji često signaliziraju umor i stres.

Evo kako ih se prirodnim putem i vrlo jednostavno možete riješiti!

1. Krumpir u pomoć

Prerežite sirovi krumpir (nakon što ste ga držali u hladnjaku nekoliko minuta) na dva dijela i polovice krumpira položite na zatvorene oči. Pripazite da ste krumpirom prekrili i natečene podočnjake i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Natečeno područje ispod oka bit će znatno manje.

2. Mliječno rješenje

Ako su vaše oči jako natečene ovo je savjet koji možete probati. Namočite komadiće vate u hladno mlijeko i njima poklopite kapke te tako odmorite 20 do 30 minuta. Mlijeko će rashladiti vaše oči.

3. Vitaminsko rješenje

U zdjelicu ulijte hladnu vodu i dodajte nekoliko kapi vitamina E te dobro izmiješajte. Namočite komadiće vate u smjesu i stavite na oči otprilike na 20 minuta. Ova kombinacija smanjuje natečenost oko očiju.  

4. Olakšanje zvano krastavac

Krastavac je odličan prirodan lijek koji pomaže kod problema natečenih očiju. Dvije kriške krastavca, koji ste držali u hladnjaku, stavite na oči na 25 minuta. Krastavac sadrži protuupalna svojstva koja će smanjiti natečenost tkiva.  

5. Rashladite oči vrećicama čaja

Ako ste u žurbi, a ipak ne želite napustiti kuću s natečenim izgledom, vrećice čaja su dobro brzo rješenje. Dvije vrećice čaja namočite u hladnu vodu, stavite u hladnjak na kratko vrijeme i stavite na oči na 25 do 30 minuta.  Na kraju operite lice vodom i temeljito osušite.  

6. Trik sa žlicom i hladnom vodom

Problem natečenih očiju možete riješiti i žlicama (naravno, dobro očišćenima) i hladnom vodom. Žlice rashladite u hladnoj vodi i stavite jednu preko svakog oka. Za to vrijeme, postupak ponovite s druge dvije žlice i nastavite ih izmjenjivati na očima dok ne primijetite poboljšanje.

7. Bjelanjak uklanja natečenost

Napravite snijeg od bjelanjka i kistom razmažite na područje oko oka. Ostavite da se upija 20 minuta i zatim isperite hladnom vodom. Rezultat? Područje oko očiju će se stegnuti i izgledati manje natečeno.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!