Isprobajte kućnu depilaciju šećernom pastom

noge, depilacija

Priželjkujete da na dodir koža vaših najintimnijih zona bude baršunasto glatka, ali i nakon isprobavanja svih uobičajenih načina depilacija niste niti približno zadovoljni? Ukoliko je tako, svakako isprobajte depilaciju šećernom pastom nakon koje više nećete niti pomisliti na bilo koji drugi način uklanjanja suvišnih dlačica.

Vjerojatno jedna od najčešćih tema na ženskim kavicama je koja je depilacija najbezbolnija, najučinkovitija i najdugotrajnija, a da nakon nje koža ne reagira osipom, bolnim i neuglednim prištićima, uraslicama, podljevima ili oteklinama. Posebno su dragocjene informacije za koju se depilaciju odlučiti kada je u pitanju eliminiranje dlačica s intimnih područja i to u cijelosti.

Koja je savršena vrsta depilacije?

Neke žene svoje intimne dijelove tijela, kada je brazilski način depiliranja u pitanju, prepuštaju isključivo vještim i profesionalnim rukama koje će ih nepoželjnih dlačica riješiti uz pomoć voska. Takav način depilacije je djelotvoran, iako vrlo bolan, posebno dok se koža ne navikne, jer vam glatku kožu može jamčiti i do mjesec dana.

No, ovaj način ima veliku manu – ispod površine kože mogu se stvoriti uraslice, odnosno kvržice u kojima su se učahurile dlačice.

Korištenje epilatora i depilatora za kućnu uporabu također vam može priuštiti iste probleme koji mogu biti popraćeni i s pojavom prištića, koji su osim uraslica, pretpostavljamo posljednje što si želite na intimnim, ali i na svim drugim dijelovima tijela.

britvicaKao najskuplje varijante uklanjanja dlačica, sigurno su lasersko uklanjanje dlačica kao i ono IPL uređajima. Iako obje metode slave kao vrlo učinkovite, osim što je za njih potrebno izdvojiti veću svotu novca, nažalost ne jamče trajno uklanjanje dlačica, već samo njihovo smanjivanje.

Za razliku od ove dvije metode, britvica predstavlja najekonomičnije i najbrže rješenje, ali ne i dugotrajno jer se dlačice mogu pojaviti u kratkom roku nakon brijanja.

Korištenje krema i raznih pjena za depilaciju je bolje izbjegavati kada je u pitanju kompletno uklanjanje dlačica s intimne zone jer bi u protivnom moglo doći do iritacije.

Depilacija šećernom pastom

Ova je vrsta depilacije vrlo brzo postala jedna od najpopularniji, unatoč činjenici da za nju morate izdvojiti malo više novca. Nakon depilacije, koža ostaje glatka otprilike od četiri do šest tjedana.

Oduševljenje šećernom depilacijom najbolje potkrepljuju ljubitelji popularne "brazikle", i to oba spola, koji tvrde da nepoželjnih učinaka, kao što primjerice iritacije i prištići, nema te da dlačice, kada počnu rasti, nisu oštre i guste, već nalik paperju.

Ova vrsta depilacije potječe iz drevnog Egipta, čije su žene obožavale glatku, depiliranu kožu – to je bio dio njihove kulture higijene tijela koja se zadržala do danas.

depilacijaDepilacija za cijelo tijelo

Depilacija šećernom pastom ili egipatska depilacija, kako ju još zovu, vjerojatno je najbliža onoj voskom, ali je njena prednost ta da za nanošenje smole nisu potrebne trake za čupanje, a što je još bitnije, nema dijela tijela koji je nedostupan.

Kuglica od šećerne paste u potpunosti obuhvaća dlačice, zajedno s korijenom, pa je njihov rast znatno usporen. Također, s vremenom se njihova gustoća prorjeđuje, a cijeli postupak znatno manje boli nego kod ostalih mehaničkih depilacijskih metoda.

Napravite vlastitu smjesu za depilaciju

Ova vrsta depilacije pogodna je za sve tipove kože jer su svi sastojci potpuno prirodni. Dobra je vijest da je smjesu moguće napraviti kod kuće!

Za spravljanje paste potrebno vam je oko tri do četiri kilograma šećera, 50 do 60 grama limunske kiseline, te četiri do pet decilitara vode. Sve navedene sastojke potrebno je kuhati na laganoj vatri, dok se smjesa ne počne pjeniti, a zatim maknuti i pričekati da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za učinkovitiju i jednostavniju depilaciju preporučljivo je da dlačice ne budu posve kratke jer ćete kuglicom paste lakše zahvatiti sve dlačice.

Nakon tretmana, depilirano je područje potrebno prati vodom, te namazati kremom na bazi aloe vere ili bilo kojim proizvodom na koji je vaša koža navikla.

Slične savjete o njezi tijela i očuvanju vitalnosti možete pročitati u najnovijem broju časopisa PRO Wellness.

 Prati nas na Viber Public Chatu!