Izgledajte savršeno i u uredu!

naocale

Način šminkanja za poslovne prilike važan je jer ostavlja dojam na suradnike i klijente. Osim profesionalnog pristupa radu, i profesionalan izgled uvelike govori o vama. Provjerite naše male savjete i saznajte što vam je još potrebno za elegantan, ozbiljan, ali istovremeno nježan i ženstven izgled!

PuderLice je najuočljiviji dio našeg tijela, stalno je izloženo pogledima, stoga umoran i nemaran izgled nije najbolja opcija kada su poslovne prilike u pitanju. Potrebno je obratiti pozornost na šminku, jer ona igra veliku ulogu u sveukupnom izgledu i mišljenju koji drugi stvaraju o vama.

Općenito govoreći, uredski make-up mora biti decentan, gotovo neprimjetan i prirodan. Evo kako postići upravo takav izgled!

Svjež i dugotrajan make-up

Kada govorimo o šminki za ured, važno je da je ona kvalitetna jer vaše lice mora izgledati svježe cijeli dan. Ako želite ujednačiti ten, započnite s dobrom podlogom koja stvara dojam glatkog, njegovanog i odmornog lica. Nanesite tanak sloj podloge na očišćeno i pripremljeno lice, kako biste postigli najbolji moguć izgled. Korektor nanesite na područje ispod očiju, mrlje i prištiće. Kada radite s ovim proizvodima, pripazite da ste ih dobro stopili, kako prijelazi ne bi bili vidljivi po vašem licu.

OčiMali popravci puderom

Kako biste spriječili "skidanje" make up-a, preko podloge nanesite tanak sloj pudera u prahu. Tako ćete odstraniti višak masnoće s lice, i postići željeni izgled. 

Dodajte malo boje

Lice uvijek možete osvježiti rumenilom. Birajte prirodne boje, nijansu breskve ili nježno rozu. Ako imate tamniju put rumenilo može biti boje terakote ili smeđih nijansi. Izbjegavajte crvene i svijetlo ružičaste boje jer takva rumenila u radnom okruženju stvaraju umjetan izgled. 

Istaknite oči

Kada šminkate oči, koristite tople nijanse sjenila. Svijetlo roza, smeđa, zlatna ili boja breskve dobar su izbor za gotovo sve tipove kože i tena, a slažu se dobro i sa svim bojama odjeće. Boje koje trebate izbjegavati i promišljeno koristiti su plava i zelena, te jake, smjele boje.

UsneAko ne stavljate puno sjenila, oči možete definirati tušem, koji trebate povući duž ruba gornjeg kapka. Za kraj nanesite crnu maskaru na gornje i donje trepavice. Jednostavna ali efektna šminka istaknut će vašu prirodnu ljepotu.

Usne izgledaju prirodno

Što se tiče usana, tijekom radnog vremena, najbolje je koristiti nježna sjajila, u rozoj ili boji breskve. Cilj je postići prirodan i svjež izgled, koji je nenametljiv. 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!