Kako pravilno koristiti parfem?

parfem

Koliko vam se puta dogodilo da ste stavili svoj omiljeni parfem, a on ga nije zamijetio ili ne zna razliku između jedno i drugog? Možda nije problem u samom mirisu, nego načinu na koji ga nosite.

Dokazano je kako je osjet mirisa žena 20 posto oštriji nego kod muškaraca (ipak su oni vizualni tipovi), stoga ćete se morati potruditi i "dostaviti mu" svoj parfem ravno pred nos. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će izvući najbolje iz vašeg omiljenog parfema.

Kada treba nanijeti parfem?

Izbjegavajte špricanje parfemom odmah nakon što izađete iz kade ili kupaonice. Vaše će tijelo biti toplo nakon tuširanja i zadržat će višu temperaturu dok god ste u kupaonici, a zbog nje će alkohol iz parfema brže ishlapjeti i tako brže otpustiti gornju notu mirisa. Pričekajte desetak minuta nakon tuširanja. Tada će se tijelo prilagoditi sobnoj temperaturi i nećete "protratiti" skupe kapljice svog omiljenog mirisa.

Koju vrstu mirisa koristite?

Iako kolokvijalno koristimo termin parfem za sve vrste mirisa, među njima ipak postoji razlika . Ovisno o tome radi li se o toaletnoj ili parfemskoj vodici, trebate regulirati količinu mirisa koju nanosite na sebe. Neke žene više vole biti okružene oblakom parfema, međutim, tako će ugušiti većinu ljudi pored kojih će proći. Nepisano pravilo nalaže kako mi sami ne bi smjeli osjetiti svoj parfem, a druge ga osobe mogu namirisati kada se krećemo.

Ako koristite parfemsku vodu, nju nanesite u manjoj količini jer je miris koncentriraniji tj. intenzivniji. Toaletne vode se češće nalaze, jeftinije su, ali isto tako prije ishlape, te ih je potrebno češće nanositi. Za razliku od parfema koji zadržava isti intenzitet mirisa cijelo vrijeme, toaletnu vodu ćete najviše osjetiti kada ju nanesete.

Gdje nanijeti parfem?

Postoje određene zone na tijelu gdje ima najviše smisla nanijeti miris.

"Parfem se nanosi na suhu čistu kožu u mjestima gdje se osjeti puls i koža je zato toplija što pomaže mirisu da se otvori svom svojom punoćom. To su: iza ušiju, pri dnu vrata, na unutrašnjost laktova i ispod koljena, na zglob iznad dlanova i ispod grudiju", upute su portala Punmiris. Ako preferirate suptilniji miris, našpricajte prostor ispred sebe i zakoračite u "oblak mirisa", tako da kapljice obgrle vašu glavu, vrat i ramena.

Najčešća zabluda koju rade gotovo sve osobe je ta da poprskaju vrat parfemom, te ga zatim zapešćem utrljaju u kožu. Ovo će samo poremetiti strukturu molekula u parfemu i time ćete skratiti vrijeme uživanja u mirisu.

Prema anketi provedenoj u Velikoj Britaniji, muškarci najviše padaju na parfem Chanel 5. Čak je svaka deseta ispitana Britanki izjavila kako je nosila upravo ovaj parfem kada je upoznala svog suđenog muškarca. Chanel 5 je proslavila američka seks bomba Marilyn Monroe kada je novinarima rekla kako spava ogrnuta samo kapljicama svog omiljenog parfema.

Koji je vaš omiljeni miris (za lov)?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!