Lošim navikama štetite svojoj koži!

zena-lijepa-njega-ogledalo-12

Izgled je jedna od prvih stvari koje primjećujemo na drugim osobama. Lijepa i sjajna koža često je glavni izvor našeg uspjeha, a svijest o dobrom izgledu daje nam samopouzdanje.

Pušenje

Imajući na umu koliko je važna vaša koža, svi možete napraviti male korake kako bi ona bila zdravija izvana i iznutra. Skupi kozmetički tretmani nemaju veliku korist ako sami ne pazimo na kožu. Koje su greške koje najčešće radite kada je ljepota u pitanju?

Pušenje

Pušenje je jedna od najgorih navika kojima štetite i svom zdravlju i svojoj koži. Cigarete uzrokuju prijevremeno starenje kože. Ako ste dugogodišnji pušač, ozbiljno oštećujete svoju kožu i riskirate prijevremeni razvoj dubokih bora i staračkih pjega na koži.

Prečesto radite piling

Piling je zdrav za kožu – ali u umjerenim količinama. Čisti pore i osvježava lice, te ga rješava mrtvih stanica. No, učestalo korištenje oštećuje kožu i izaziva pretjerano lučenje ulja, te uzrokuje pojavu akni. Zato uvijek slijedite upute o korištenju koje su ispisane na vašem odabranom proizvodu.

Ne perete lice prije odlaska u krevet

Ako se ne pobrinete za kožu prije spavanja i zaspete sa šminkom, činite medvjeđu uslugu svom licu. Make up će začepiti pore i uzrokovati nove akne. Osim toga, može vam ući u oči i uzrokovati iritaciju ili ozbiljniju infekciju oka. Stanice kože obnavljaju se tijekom noći, pa kožu trebate dobro očistiti i dozvoliti joj da se odmori, diše i obnovi.

Junk foodJedete brzu hranu

Pravilna prehrana čini čuda za izgled kože, te joj osigurava potrebne minerale i vitamine. Nezdrava i brza hrana obiluje šećerom, mastima i uljima, a sve to vodi pojavi novih akni i problema s kožom. Prorijedite odlaske lancima brze hrane i učinak ove odluke vidjet ćete vrlo brzo na svom licu.

Istišćete prištiće

Svi smo barem jednom to učinili. Bilo iz nervoze, dosade ili nekog drugog razloga, istiskanje prištića zapravo je dosta česta zanimacija. No, kada stišćete prištiće zapravo potiskujete i širite bakterije dublje u folikule kože, što može uzrokovati upale i infekcije kože, a također i ružne ožiljke.

Ako već ne možete prestati s ovom lošom navikom, barem se potrudite omotati prst čistom maramicom. Također, ukoliko imate ozbiljnijih problema s aknama, posjetite stručnjaka koji će vam pomoći riješiti problem.

Kistovi

Dugo ste budni

San je nužan za zdravu kožu. Tijekom tog vremena se stanice kože, oštećene tijekom dana, obnavljaju, pa je kvalitetan i čvrst noćni san iznimno važan za svaku osobu.

Koristite prljave kistove za make up

Prljavi kistovi za make up mogu ozbiljno oštetiti vaše lice. Ako ih ne čistite redovito možete začepiti pore i uzrokovati nove infekcije. Kako do toga ipak ne bi došlo, perite kistove jednom ili dva puta mjesečno, dobro ih očistite i pustite da se osuše. 


D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!