Našminkajte se za pet minuta

sminka-make-up-puder-zena-njega-lijepa-kosa7

Za dobar izgled ne morate provesti pola sata ispred ogledala i slagati sloj za slojem proizvoda. Šminka može dobro izgledati i za svega nekoliko minuta.

Baza svakog izgleda je tanki sloj korektora koji bi trebao biti malo svjetliji od vašeg tena. Zelenkasti tonovi su vrlo korisni jer savršeno prekrivaju podočnjake i brišu tragove neprospavane noći.

Korektor natapkajte na područje ispod očiju, oko nosa, na bradu i čelo i bilo koje prištiće ili nesavršenosti koje se nalaze na vašem licu. Nježno ga vrhom jagodice prstenjaka utapkajte u kožu i osigurajte blagi prijelaz, tako da se ne može zamijetiti da nešto nosite.

Glamurozni look

  • Trebat će vam samo tuš za oči u crnoj boji, maskara i crveni ruž!

U maniri prave holivudske dive, najglamurozniju šminku čini crni tekući tuš. Mirne ruke ocrtajte gornji kapak tik uz trepavice. Mali prst naslonite na jagodicu lica i počnite od sredine gornjeg kapka prema kraju, a tek se nakon toga posvetite unutarnjem kutu. Crta bi trebala biti sasvim tanka u unutarnjem kutu, biti malo deblja na sredini i dvostruko deblja na kraju.

Mačkaste oči možete dobiti ako izvučete gornju crtu dalje od kraja kapka i lagano ju zaokrenete prema gore, kao da crtate duguljastu kvačicu. Ako niste sigurne gdje bi ta crta točno trebala ići, zamislite da ocrtavate donji kapak i kada dođete do ruba kapka nastavite prema gore tu imaginarnu liniju.

S obzirom da je tuš sam po sebi težak, na trepavice nanesite jedan ili dva sloja crne maskare.

Crveni ruž upotpunit će izgled dive i bez imalo sjenila, spremne ste za svečanu večeru!

Dnevni look

  • Trebat će vam smeđe sjenilo, rumenilo boje breskve, maskara i ruž.

Na kapke nanesite obično smeđe sjenilo sedefastog efekta. Izbjegavajte mat nijansu ako nanosite samo jednu boju jer će ona zatvoriti vaš pogled i smanjiti oči, a vaše će se lice doimati starijim nego što ono zaista jest.

Svjetlucavo sjenilo pružit će malo sjaja i života vašem pogledu, a u unutarnju kut nanesite aplikatorom ili kistićem malo srebrnog sjenila – ono će vam dati svjež izgled i otvorit će oči.

Plavokose žene svjetlije puti izgledat će prirodnije ako nanesu smeđu maskaru, međutim, neće pogriješiti ni odabirom crne. Svijetlim rumenilom boje breskve istaknite jagodice lica, a boje dodajte ružem na granici crvene i roze boje.

Party look

Boje ljeta, električno plava, tirkirna, zelena, zlatna i narančasta, idealne su boje tuša za oči kojem ne treba nikakav drugi dodatak. Ako još sadrže šljokice, gotove ste za par minuta!

Sama boja tuša dovoljno će se isticati bez potrebe nanošenja sjenila, a ovo vam ide u prilog ako nemate puno vremena na raspolaganju.

Tuš u boji obavezno izvucite u mačkastu liniju, a također možete i iscrtati donju kapak, tik uz trepavice ako mislite da dojam nije uravnotežen. Crnom maskarom upotpunite šminku očiju, rozim rumenilom osvježite obraze, a usnice istaknite sjajilom u kojoj god nijansi želite.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!