Osvježite lice i tijelo na + 30!

voda-umivanje-zena-njega

Ljetno vrijeme umara kožu i otežava čišćenje i svakodnevnu njegu. Kako biste zadržali svježinu i sjaj kože donosimo nekoliko savjeta.

Pritom se trebate pobrinuti i za ruke i noge, jer i ovi dijelovi tijela trebaju važu pozornost. Evo što trebate imati na umu:

UmivanjeNajvažniji sastojak je voda.

  • Kako biste pravilno hidratizirali tijelo, vodu trebate piti tijekom cijelog dana. Stručnjaci preporučuju minimalno 1,5 litre vode, a kada temperatura počne rasti, i više.
  • Osim vode koju unosite u organizam, vodu tijekom dana (kada stignete) nekoliko puta raspršite po licu. Instant osvježenje i čišćenje!
  • Lice uvijek perite prikladnim preparatom za umivanje lica, a maramice za čišćenje lica koristite kada ste na putovanju ili na poslu.
  • Za osjećaj svježine po licu možete poprskati i malo ružine vodice.

Umivanjem čistite lice, a za odstranjivanje mrtvih stanica potreban vam je piling.

Za dodatno rashlađivanje možete iskoristiti sok krastavca ili kockice leda. Premazivanje lica ovim sokom zatvorit ćete pore, što je važno nakon pilinga lica. Za zatezanje pora možete koristiti i maske za lice.

Lice redovito mažite kremom kako biste spriječili isušivanje. Tijekom ljetnih mjeseci najbolji odabir su hiratantne kreme koje kožu vlaže, ali ne ostavljaju mastan trag.

Krema za rukeNjega ruku. Kao i lice, i ruke trebaju redovito pranje, piling i vlaženje. S obzirom da ruke peremo puno puta tijekom dana, veća je opasnost od isušivanja, pa je i kremu potrebno nanijeti četiri do pet puta, prema potrebi. Ružina vodica u kombinaciji s glicerinom i limunovim sokom treba se stavljati na ruke svakih nekoliko dana – ova smjesa njeguje i oporavlja kožu.

Njega nogu i stopala. Grubu kožu na stopalima možete odstraniti uz pomoć kamena plovučca. Preporučuje se istovremeno namakanje nogu u toploj, pa hladnoj vodi, kako biste potaknuli cirkulaciju. Primjerice dvije minute trebate držati noge u vrućoj vodi a zatim dvije minute u hladnoj vodi, pa ponovite postupak.

Ipak, najvažniji proizvod koji vam treba u ljetnim mjesecima je krema za sunčanje. Birajte SP faktor prema svom tipu kože i obavezno se namažite prije nego izađete iz kuće.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!