Prilagodite šminku svom obliku očiju!

sminka, ljepota, njega, sjenilo

Imate male oči? Razmaknute? Ili se na njima već vide tragovi godina? Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, bez brige. Donosimo nekoliko savjeta kojima možete prikriti nedostatke i istaknuti svoju prirodnu ljepotu.

Male očiKada svi drugi make-up trikovi ne daju željene rezultate, oči i dalje možete istaknuti uz pomoć ovih jednostavnih i brzih savjeta.

Male oči

Nemojte iscrtavati konture očiju – tako ćete ih samo učiniti vizualno manjima. Na gornji kapak nanesite sjajno - "shimmer" – sjenilo kao podlogu, a uz to možete tušem povući crtu uz gornji rub trepavica. Crta tušem može biti produljena, ali i penjati se prema obrvama. Tamna sjenila umjesto tuševa apsolutno su zabranjena.

Izbuljene oči

Izbjegavajte sjajna sjenila – ona će samo naglasiti oblik i položaj vaših očiju. Zamijenite ih sjenilima mat teksture koja će ublažiti prirodan oblik vaših očiju i učiniti ih vizualno manjima. Pokušajte produžili liniju sjenila i iza ruba trepavica. Ispupčenje će biti minimizirano uz lukavo korištenje uvijača za trepavice.

Zrele oči

Osobe u zrelim godinama trebaju koristiti sjenila svjetlijih nijansi – i kao podlogu i za isticanje. Također, sjenilo nanosite samo na gornji kapak, nemojte na donji, i nemojte previše izduživati sjenilo. Što se tiče maskare, birajte blaže, smeđe ili sive nijanse, a ne uobičajenu crnu.

Uvijač za trepaviceRazmaknute oči

Ovakav oblik još je nezgodniji za našminkati ako su vaše oči uz to još i male. Prvo, zaboravite savjete starijih osoba kako tamno sjenilo na unutarnjem dijelu kapka vizualno približava oči. Povucite olovkom crtu po naboru, što je bliže moguće unutarnjem kutu oka; crtu ublažite, kako ne bi bilo oštrih linija. Na ostatak kapka nanesite sjenilo, no nemojte ga izvlačiti sa strane.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!