Riješite ljetne probleme s kožom i kosom!

zena-plaza-njega-suncanje-sunceve-uv-zrake1, more

Ljeto donosi pregršt dobrih stvari: sladoled, sunce cijeli dan te vrijeme provedeno u prirodi i na otvorenom. Osjećaj sunca koje grije kožu godi svim osjetilima, a još je bolje kad se zavučemo u klimatiziranu prostoriju.

DepilacijaNo, ljeto donosi i niz problema za kožu, koji su posebno vezani uz visoke temperature. Znate li kako pomoći svojoj koži kad temperature drastično porastu?

Lice vam je premasno

Vlaga potiče proizvodnju ulja, a ovo je poseban problem ako ionako imate masniju kožu. Koristite tonik dva puta dnevno, a jednom tjedno licu priuštite masku od gline koja će upiti suvišnu masnoću i zatvoriti pore. Ipak, budite oprezni dok koristite ove proizvode jer također mogu isušiti kožu. 

Urastanje dlaka

Kako biste izbjegli neugledan izgled nogu nakon brijanja, nahranite žednu kožu kremom za brijanje koja je obogaćena esencijalnim uljima. Ili, još bolje, zaboravite u potpunosti na britvicu i okrenite se drugim metodama uklanjanja neželjenih dlačica. Možete koristiti kreme, sprejeve, kojima ćete uprljati ruke, ili epilator. I upamtite, uvijek nakon depilacije dobro namažite kožu kremom ili losionom jer gotovo svi ovakvi proizvodi suše kožu.

Područje pazuha je tamnije od drugih dijelova kože

Brijanje i doticaj kože s raznim materijalima stvara trenje, a to vodi upali i  tamnijim "mrljama" na području pazuha. Savjet? Probajte losione koji sadrže hidrokinon i britvicu mijenjajte nakon tri brijanja. 

KosaKosa "spaljenja" suncem

Što dužu kosu imate, to ju morate pomnije štititi posebnim preparatima ili će postati "poput slame". Koristite blagi šampon koji hrani hidratizira kosu i regenerator (na vrhovima). Izbjegavajte stiliziranje kose vrućim zrakom – sušilom za kosu i peglom – kada god možete, a ako vaš posao ili obveze zahtijevaju pomno uređenu kosu, na nju prije bilo kakvih završnih tretmana nanesite zaštitni sprej. Savjet plus – kada ste na plaži, malo kreme sa sunčanje, kojom mažete tijelo, razmažite po kosi kako se ne bi pretjerano isušila i ispucala.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!