Svaki 7. metroseksualac nosi maskaru i eyeliner

russell brand

U svijetu Boytoxa, manskare (maskare za muškarce) i hulahopki za muškarce, ništa nas ne može iznenaditi. Dame, možda je vrijeme da počnete sa svojim dragim dijeliti i maskaru.

Brian Molko, pjevač skupine Placebo, poznat je po
čestom korištenju šminke

Desetljećima muškarci i kriomice uzimaju šminku svojih partnerica, no, do sada je ova navika većinom bila rezervirana za glam/rock/goth/punk koncerte kao sredstvo šokiranja ili sablažnjavanja, a ne uljepšavanja.

Crna olovka na očima i istobojni izgriženi lak na noktima označavali su buntovnika koji odbija učiniti što mu društvo diktira, no u današnjem svijetu androgenizacije, ovi beauty proizvodi imaju sasvim novo značenje za "snažniji" spol.


Sada su muškarci odlučili lupiti šakom o stol (s ogledalom) i reći kako je njihovo vrijeme došlo. Metroseksualci nisu samo oni muškarci koji se brinu o svom izgledu i koriste nešto više od standardnog muškog higijenskog pribora (sapun, dezodorans i krema za brijanje). Iznenađujuće statistike pokazuju kako više od tri milijuna Britanaca redovito nosi šminku i kozmetičke proizvode koji su rezervirani za žene!

Svaki sedmi metroseksualac od svoje partnerice "posuđuje" olovku za oči, maskaru, korektor za prikrivanje podočnjaka ili prištića te sredstvo za samotamnjenje.

komičar Russell Brand karakterističan je po svom
izgledu

Draga, dodaj mi maskaru

Mnogi će se pobuniti i reći kako se sigurno radilo o kriznoj situaciji, npr. iskočila im je ogromna bubuljica taman prije važnog razgovora za posao, no, podaci ankete pokazuju kako svaki četvrti metroseksualac koristi navedene proizvode barem jednom tjedno.

Najpopularniji kozmetički proizvodi muškaraca su boja za kosu, kreme za oči, anti-age proizvodi, olovka za oči i sredstvo za samotamnjenje, a na dugačkom se popisu također nalazi korektor, puder, lak za nokte, maskara, pa čak i ruž za usne.

Istraživanje je nad 1800 Britanaca provela tvrtka Optimum Research.

"Prisutan je rastući trend muškaraca koji su svjesni svog izgleda poput žena i vole se brinuti o svom izgledu. Živimo u vremenu kada muške zvijezde nose maskaru i olovku za oči, a svi misle kako je to normalno. Čini se da metroseksualci nikamo ne idu", komentirao je James Endersby u ime Optimum Researcha.

Zanima nas koja je vaša presuda: jesu li muškarci neodoljivi s maskarom?!

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!