Kratak vodič kroz horoskop

horoskop-kineski-riza6

Čitate li horoskope? Moram priznati da ja (kao i velika većina žena) volim baciti oko. Naravno, tome ipak pristupan kao zabavi, uvijek nadasve racionalno, jer baš takva i moram biti po svom horoskopskom znaku.

Dakle kada piše: "oprezno u prometu, prijete vam nesreće i povrede", samo se sjetim da je jučer bilo: "srest ćete čovjeka svog života", a da sam srela samo susjeda osamdesetih godina koji više ni psa ne može prošetati kako Bog zapovijeda, nego sjedi na klupici u parku dok četvronožac (najbolji prijatelj svakog čovjeka) veselo blatnim šapicama dorađuje moj novi antilop kaput.

ZavodenjeDakle svakodnevne ili svakotjedne prognoze doživljavam kao bacanje skuhanog graha ili gatanje iz espresso kave, ali istovremeno sam spremna priznati da znakovi odaju karakteristike ljudi. Štoviše, poprilično sam sposobna po ljudskim riječima (a posebno djelima) staviti čovjeka pod pravi znak.

Kako? Zapravo lako, objasnit ću vam na svom primjeru. Uvijek me, primjerice, nasmiju tvrdnje kako su bikovi tvrdoglavi. Ali ne! Mi smo nešto mnogo gore – svojeglavi, pa ako treba pet puta vlastitom glavom razbiti isti zid, mi ćemo to i napraviti, s posebnim guštom. Dodajte tome da smo Pere Ždere, da obožavamo sve što stvara ugodu u našim životima i dobili ste pravog bika. Najkraće rečeno: "U se, na se, poda se", ili malo finije: bikovi su najveći hedonisti cijelog horoskopa. Jest da su pri tome teški za pokrenuti, al kad krenu nema im ravnih.

Tako su djevice uvijek oni koji u svakom trenutku moraju oprati zube ili oni narodski rečeno: oni koji uvijek traže dlaku u jajetu (i tu sam jako upućena jer to mi je podznak), škorpioni - fatalistički seksualni manijaci, vage - najveći esteti horoskopa,  lavovi - Kralj Sunce u svakodnevnom obličju, jarci uvijek na nekom brvnu...

Kada si tako na jednostavnu formulu svedete svaki znak horoskop postaje zabavna igra koja ispod površine ipak skriva mnoge istine. Naravno, pri tome je najpogubnije uzeti sve to preozbiljno ili zdravo za gotovo.

ŠopingTako sam ja godinama živjela u uvjerenju da su škorpioni totalno bez veze i da je najveća horoskopska laž kako je idealna seksualna veza ona između žene bika i muškarca škorpiona. A tada sam (konačno) srela pravog – škorpiona, i bila na najboljem putu da osnujem sektu obožavateljica. Kod prijateljstva i veza drugih vrsta nikako mi ne bi trebali pasati vodenjaci, što je totalna budalaština, jer od rođene majke do jako, jako dobrih prijatelja baš s vodenjacima (čast jednoj iznimci) imam idilično dobre odnose. Ovnovi bi pak za bika trebali biti prava crvena krpa neslaganja. Meni osobno stvarno su crvena krpa, ali sa sasvim drugačijim predznakom. Tri puta u životu sam na prvi pogled pomislila "Vaauuu" za muški rod i sva je tri puta u igri bio ovan.

Dakle, poigrajte se s prvim horoskopom koji vam dođe pod ruku, ili - mnogo učinkovitije - s prvim znakom s kojim ne biste trebali imati baš nikakve veze. Osobno vam (iako su bikovi nadasve neskloni pogledima u nesigurnu budućnost) jamčim sjajnu zabavu. Barem jedan ovnovski vikend, želim! 

 Prati nas na Viber Public Chatu!