Nostalgija

ples-zabava-tulum-prijatelji-1

Nostalgija za danima kada sam znao izaći van i kada je u klubovima svirala muzika na koju sam se otkidao, na koju sam po cijele večeri plesao kad bi sa školskim društvom izašao u mali klub u svom gradu.

Sjećate li se Coolia i Gangsta's Paradisea, Stereo MC 's i Connected, Jamiroquia i Space Cowboyja, 4 non blondes i What's up, De la soul i Ring ring ring... moje uobičajeno, ali najvrijednije i nezamijenjivo druženje četvrtkom navečer s najdražim prijateljima, smijanje, glupiranje i "the 90's chilled" muzika i spotovi s TV-a... totalna nostalgija.

PlesanjeNostalgija za danima kada sam znao izaći van i kada je u klubovima svirala muzika na koju sam se otkidao, na koju sam po cijele večeri plesao kad bi sa školskim društvom izašao u mali klub u svom gradu. Da plesao, svi su plesali i nitko nikoga zbog toga nije gledao krivo i komentirao: gle muškarac pa pleše...

I nismo plesali sami za sebe kao što danas klinci stoje u mjestu, tresu glavama i mašu rukama sami za sebe - izolirani.  Plesali smo blizu jedni  drugima, cura s dečkom, dečko s curom...gledajte, ne pričam o plesnjacima svojih roditelja i 50-ima, pričam o 90-ima, vremenu kada izlazak van nije bio opterećen nošenjem najnovijeg modela mobitela i kada smo unatoč glasnoj muzici jedni s drugima puno više komunicirali, i to ne samo riječima, nego i tijelom. Plesom.

Mislim da je u tim danima, a da to nisam ni znao, definiran bio moj životni poziv – ljudski pokret, bavljenje tijelom, ples, pozornica – i zapravo kad pogledam sad 19-20 godina unazad vidim kako je  to bilo sve puno jednostavnije, čišće, mirnije – kako smo se kao osobe formirali neopterećeni krivim stvarima i s puno manjim pritiskom okoline... danas, sad, nisam tužan, možda malo umoran od ekrana laptopa i premalo boravka vani u prirodi svakako, ali zapravo zahvalan što sam odrastao u neko drugo vrijeme... vrijeme koje me je definiralo kao osobu okrenutu POKRETU, aktivnosti i koja i dan danas jako, jako voli plesati... A ples je, reče jedan moj profesor "kao vođenje ljubavi u uspravnom položaju – lijepo i nježno"...

Plešite...

Vaš Orlando

 Prati nas na Viber Public Chatu!