Trajni lak - za lijep izgled noktiju i bezbrižno ljetovanje

Sunce bazen lak za nokte žuti lak za nokte sunčane naočale krema za sunčanje shutterstock 212829010

Trajni lakovi sastavljeni su od silikonske mase, pigmenata i smole koja zahtijeva sušenje u lampi za nokte.

Da nam ljeto bude doista odmor i da u miru uživamo u šljunku, stijenama i pijesku koji krase naše plaže, a da pritom ne razmišljamo hoće li će nam lak i dalje biti postojan, najbolje je koristiti takozvani trajni lak ili Soak off.

Trajni lakovi sastavljeni su od silikonske mase, pigmenata i smole koja zahtijeva sušenje u lampi za nokte.

Sam postupak nanošenja trajnog laka i manikure ili pedikure sastoji se od:

  1. Manikure ili pedikure te pripreme nokta
  2. Lakiranje baznog sloja (led lampa)
  3. Lakiranje boje, obavezno dva sloja laka (svaki sloj led lampa)
  4. Lakiranje završnog sloja - sjaj (led lampa)
  5. Odmaščivanje nokta
  6. Završno ulje za kožicu

Postupak uređenja ruku traje oko 45 minuta, uključuje manikuru i sušenje slojeva laka u lampi, a ako se radi pedikura, onda nešto duže, ovisno koliko je potrebno da se urede vaša stopala.

Neke žene lakiraju nokte samo u raznim svečanim prigodama, nekima je to svakodnevni tretman, a neke nokte lakiraju samo ljeti. Naravno da postoje obični lakovi, koji svojom kvalitetom zaista dugo mogu krasiti vaše nokte te ih tijekom godine i sama preporučam svojim klijenticama. Ipak za postojanost laka u čarima odmora, preporučam trajni lak. Izbor boja je zaista impresivan i gotovo svaka želja klijentica može biti udovoljena.

Kao što postoji velik broj proizvođača običnih lakova, tako postoji i velik broj proizvođača trajnih lakova. Razlika je kao i uvijek u svemu u cijeni i kvaliteti. Ukoliko se pravilno nanosi kvalitetan bazni sloj, lak i završni sloj te ukoliko se koristi tekućina za skidanje trajnog laka, površina nokta neće se uništiti ništa više, nego kada koristite običan lak i skidate ga acetonom.

Nažalost, mnogi saloni za uljepšavanje štede na proizvodima, pa koriste nekvalitetne lakove i skidaju ih brusilicom ili rašpom, te pri tome oštete površinu nokta. To nikako nije dobro i ukoliko se odlučite na trajni lak, nastojte izbjegavati takve salone.

Važan je prirodan izgled trajnog laka!

Trajni lak na noktima traje od dva tjedna do mjesec dana, ovisno o brzini rasta vaših noktiju, ne smije se ljuštiti, a boja laka je postojana kao i prvog dana nanošenja laka. Veliki prednost ovog načina lakiranja je taj što nokti izgledaju prirodno i sjajno, ploča nokta nije zadebljana, a istovremeno možete obavljati sve poslove bez bojazni da ćete ga skinuti. Cijena lakiranja noktiju trajnim lakom ovisi o kvaliteti samog laka, načinu i sredstvima koja se koriste pri samom postupku.

Bez lijepih i uređenih noktiju ljeto kao da i nije počelo - tako da je trajni lak odlično rješenje i apsolutni "must have" ovog ljeta.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!