Osvježite lice voćnim maskama

voce-jabuka-jagode

Osvježite i nahranite kožu lica ovim maskama koje možete sami pripremiti kod kuće. Njihov je glavni sastojak voće!

Maska za čišćenje

Sastojci:

  • jaje
  • zob

Ovom ćete maskom ukloniti sve nečistoće sa svog lica i smanjiti vidljivost proširenih pora. Upravo su one razlog čestog izbijanja prištića, a svakako estetski narušavaju ljepotu lica, s obzirom da su vrlo uočljive.

Istucite snijeg od bjelanjka jednog jajeta i u njih oprezno umiješajte smrvljenu zob. Nanesite na čisto suho lice, ostavite da se osuši petnaestak minuta, te isperite hladnom vodom. Lice osušite tapkajući ga ručnikom, nikako grubo ga trljajući. Tako ćete samo oštetiti kožu i omogućiti brže stvaranje bora.

Umirujuća maska

Sastojci:

  • banana
  • naranča

Banane su iznimno hranjive – obiluju vitaminima A, B i E, cinkom, željezom, magnezijem i kalijem. Dat će vašem licu svjež i čist izgled, a koža će biti baršunasto mekana.

Vilicom zgnječite polovicu banane, te pomiješajte s nekoliko zgnječenih kriški naranče. Nanesite na lice, vrat i dekolte, ostavite 15 do 20 minuta i isperite vodom.

Vitaminska maska

Sastojci:

  • kivi
  • jabuka

Kivi je jedan od najboljih izbora za dubinsko vlaženje i hranjenje suhe kože – prava ljetna poslastica. Ima više vitamina C nego naranča, a obiluje i citrusnom kiselinom te vitaminima A i E, poznatim sastojcima mnogih preparata kozmetičkih linija za njegu tijela.

Ovo egzotično voće možete iskoristiti za tretman pomlađivanja. Kivi sužava proširene pore, uklanja nečistoće i smanjuje sjaj kože koji nastaje pretjeranim lučenjem sebuma, a sok kivija popravlja cirkulaciju.  

Vilicom zgnječite jedan kivi i pomiješajte s pola naribane jabuke. Izbjegavajte slatke jabuke (crvene) jer bi one mogle uzrokovati blažu upalnu reakciju kože. Masku nanesite na lice, vrat i dekolte, te ostavite neka se suši 15 do 20 minuta. Isperite vodom.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!