Marmelada od manga i kivija

Marmelada od manga i kivija - recept Nada

I sama pomisao na marmeladu vraća me u djetinjstvo... U našoj obitelji ovaj voćni namaz u "žargonu" još zovemo i "dječja radost". Volimo ju svi, iako ju najviše voli moja bolja polovica, onako jednostavno na kruhu s maslacem.

kImamo ih više vrsta u kući, od višanja, marelica, brusnica... Kako ja obožavam tropsko voće, stalno sam u potrazi za nekim novim još ne isprobanim vrstama, od raznih kumquata, kakija ili karambola... Pomislila sam: bilo super napraviti marmeladu od tropskog voća!

Uz malo mozganja i razgledavanja u obližnjem trgovačkom centru, odlučila sam se na kombinaciju mango - kivi. I mogu vam reći da sam prezadovoljna krajnjim ishodom. Često se nalazim u iskušenju uzeti još jednu žličicu... još samo jednu... i već znam što ću za doručak, uz šalicu tople kave...

Potrebni sastojci (za 3 staklenke)

2 manga
1/2 kg kivija
500 g šećera
2 dcl soka od jabuke
1 vrećica Želina
1 paketić limunske kiseline

Postupak

k1. Ogulite voće, mangu izvadite košticu, pa ga kao i kivi narežite na manje kockice. Dodajte sok od jabuke, pa umiješajte Želin pomiješan sa šećerom. Ostavite da odstoji jedan sat.

2. Stavite voće u široki lonac, pustite da zakuha na jačoj vatri. Kuhajte ga 10-ak minuta. Na tanjurić izvadite malo marmelade, pa provjerite želira li se. Malo pričekajte, pa postavite tanjurić u koso. Ako smjesa klizi kuhajte još 10-ak minuta, pa dodajte paketić limunske kiseline. Izmiješajte.

3. Izlijte marmeladu u staklenke koje imaju poklopac na navoj, a koje ste prethodno isplahnuli kipućom vodom. Dobro ih zatvorite, pa ih okrenite na poklopac i ostavite tako 15-ak minuta. Vratite ih u prvobitni položaj, ohladite i čuvajte u hladnjaku!


Nada Duhović
Just good food

I vi volite pripremati zdrave recepte? Sudjelujte u kulinarskom natjecanju dm-a i Ordinacija.hr
Više informacija potražite na: dm i Ordinacija.hr zajedno u kampanji "Kuham zdravo"!

 Prati nas na Viber Public Chatu!