5 mozgalica koje će vam zagolicati maštu! Znate li ih riješiti?

muskarac, misli, pitanja, shutterstock

Volite li "vježbati" mozak? Ako je odgovor potvrdan, nastavite čitati…

Rješavanje logičkih problema dokazano jača mozak, čuva pamćenje i na kraju, ne manje bitno, dobra je zabava za cijelu obitelj!

Pa krenimo redom...

Pitanje 1: Muškarac gura svoj auto prema hotelu i pritom govori vlasniku istog kako je bankrotirao. Zašto?

Produljeni vikend provedite uz najbolje knjige - imamo 6 prijedloga

Odgovor: Igraju Monopoly

Pitanje 2: Muškarac gleda nekoga na fotografiji. Prijatelj ga pita tko je to. Muškarac odgovora „Brat i sestra, ja ih nemam. Ali otac muškarca na fotografiji je sin moga oca. „ Tko je na fotografiji?

Odgovor: Njegov sin.

Pitanje 3: Muškarac stoji na jednoj strani rijeke, njegov pas na drugoj. Muškarac zove svog psa, koji odmah prijeđe rijeku bez da se smoći, a ne koristi most ili brod. Kako je pas to postigao?

Izazovne zagonetke odlična su vježba za mozak, a i zabavit će vas! Možete li ih riješiti sve?

Odgovor: Rijeka je zaleđena.

Pitanje 4: Napustio sam kamp i planinario 5 kilometra prema jugu. Tad sam se okrenuo i planinario još 5 kilometra prema istoku. Isto sam učinio i prema sjeveru, kad sam stigao do medvjeda koji je jeo hranu iz mog šatora. Koje je boje medvjed?

Odgovor: Bijele. Jedino mjesto gdje se može otići 3 kilometra na jug, pa na istok te na sjever da se vratite na početnu poziciju je Sjeverni pol. Polarni medvjedi tamo žive i bijele su boje.

Pitanje 5: U sobi ste koja ima tri prekidača, a vrata su zatvorena. Prekidači kontroliraju tri žarulje u drugoj prostoriji, iza vrata. Jednom kad otvorite vrata ne smijete više dotaknuti prekidač. Kako možete definitivno potvrditi koji prekidač je povezan s kojom žaruljom?

Odgovor: Uključite prva dva prekidača te ih ostavite 5 minuta. Nakon toga, ugasite drugi prekidač, a prvi neka ostane upaljen.  Sad odite u drugu prostoriju. Ako svjetlo gori, onda je žarulja povezana s prvim prekidačem, a koja god žarulja je topla, povezana je drugim prekidačem. Hladna žarulja je povezana s onim kojeg niste palili.

Ana A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!