Zašto se većina ne slaže s roditeljima svog partnera?

Shutterstock 498625114

Stručnjaci za ljubavne veze kažu da je normalno imali malo problematičan odnos sa roditeljima svog partnera

Svi mi imamo neki ideal u glavi kako bismo se voljeli družiti s roditeljima dečka, cure ili bračnog partnera, i nadamo se da će nam biti potpora i čuvati nam leđa. Nitko ne želi ići kroz život i bojati se svih mogućih blagdana i obiteljskih okupljanja... Postoje četiri problema zbog kojih se nećete slagati sa svojom proširenom obitelji. 

Previše se miješaju u tuđi (vaš) posao

Ne poštuju granice. Misle da ako dođu u vaš dom nenajavljeno, da je sve u redu i da vi i vaš partner jedva čekate svoje slobodno vrijeme provoditi s njima. Možda i nemaju loše namjere, ali trebali bi poštivati vaše vrijeme i vaš prostor. Jedno rješenje je da se vi i vaš partner slažete oko toga kakav odnos želite imati s roditeljima, kako ne biste ispali glavni negativac. 

On ne zna pokazati osjećaje? Ovi postupci govore da vas ipak voli

Nemaju filtera!

Znate onaj osjećaj kad se roditelji vašeg dečka prema vama ponašaju kao da ste obitelj, ali ne u dobrom smislu. Neki misle da je zadirkivanje - dopušteno, a vas to vrijeđa... Rješenje je da jednostavno kažete da ako se često viđate, ali ako ne onda jednostavno ignorirajte. 

Prekritični su

Pozovete ih na večeru, a onda satima slušate kako održavate svoj dom, odgajate djecu i na kraju krajeva - kuhate! Rješenje je sljedeće: recite im da način na koji vi nešto radite, nije onako kako oni to rade, ali nemate vremena ili nemate novaca za čistačicu i slično. Nekada im treba dati malo konteksta za situaciju. 

Nemate ništa zajedničko

Jedino zajedničko je da volite istu osobu - njihovo dijete, a vaš partner, ali drugi interesi su vam potpuno drukčiji. Ovu situaciju možete riješiti tako da pokrenete zajedničke rituale koji će vas početi povezivati. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!