Zašto je ljeto odlično vrijeme za seks?

par-bazen-seks-ljubav-odmor2

Svako vrijeme dobro je za seks, no dolazak ljeta najavljuje nove prednosti i mogućnosti.

SeksRaste li strast zajedno s temperaturom i zašto trebate partnera odvesti u prirodu, saznajte u nastavku!

Najbolje vrijeme za spontanost

Nakon provođenja djetinjstva i većeg dijela mladih godina u školskim klupama, prirodno smo naučeni ljubav tražiti nakon lipnja. Tada smo opušteniji, spontaniji i spremni na svakakva iznenađenja. I spontanost je svakako politika koje se trebate držati. Kada svog partnera (ili on vas) držite u iščekivanju raste proizvodnja dopamina, hormona povezanog uz uzbuđenje, pa je i seksualna privlačnost među partnerima veća.  

Viša temperatura, više želje

Većina nas iskusila je iznimno niske temperature proteklih mjeseci, pa smo više nego spremni za toplo vrijeme. Izloženost suncu potiče proizvodnju dopamina i serotonina, koji jačaju libido. A s obzirom da su dani sve dulji i dulji, pozitivan učinak sunca bit će još izraženiji. Iskoristite ljetni solsticij, 21. lipnja, i 15 sati sunčevog svjetla upotrijebite s partnerom na najbolji mogući način.

Seks je intenzivniji

S dolaskom lijepog vremena seks ne morate ograničiti na udobnost i toplinu vlastitog kreveta. Prednosti seksa u prirodi su brojne i uključuju sva osjetila. Osjetite miris cvijeća, lagani povjetarac na koži ili meku zemlju pod tijelom. Ovi novi stimulansi čine seks duhovnim i tjelesnim iskustvom.  

SeksOslonite se na nos

Žena podsvjesno može "nanjušiti" zanima li se muškarac za nju ili ne samim stajanjem u blizini, tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Neuroscience. Zainteresirani muškarac kroz žlijezde znojnice otpuštat će kemikalije koje ženin mozak u trenutku dekodira kao seksualni interes.

Žensko osjetilo mirisa još je intenzivnije tijekom ljeta, i to zbog dodatne vlage u zraku. Zato ste upravo sada u najboljoj poziciji prepoznati onoga koji vam želi biti samo prijatelj, ali i onoga s kojim možete ostvariti nešto više.

Spontanost nastupa

Kupanje i brčkanje u vodi ugodne temperature, čak i ono koje traje 30 minuta, čini ljude otvorenijima i spremnijima prihvatiti nove situacije, navodi se u studiji sveučilišta Michigan. Sama činjenica da ste na otvorenom prostoru mijenja vaš pogled na stvari. Sunce suzbija razine melatonina, pa ste pozorniji, otvoreniji za nove ideje, i spremniji istražiti nove teritorije.

ParOvaj kreativni zamah možete iskoristiti i u spavaćoj sobi. Prvo provedite vrijeme na suncu i spremni ste zapaliti iskru strasti. Probajte seks bez poljubaca ili jednostavno preskočite predigru – nemojte se bojati isprobavanja novih stvari.

Atraktivan izgled cijelo vrijeme

Toplo vrijeme znači da se ne morate previše truditi kako biste izgledali atraktivno – vjerojatno su vas temperature već natjerale u kratku i prozračnu odjeću. Samo nemojte pretjerati s otkrivanjem kože. Svi volimo otkrivati nove stvari , pa poazivanje cijelog tijela odjednom može djelovati demotivirajuće. 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!