Želite bolji seks? Prestanite pušiti!

Pusenje, cigareta, dim

Ako tražite način na koji možete poboljšati svoj spolni život i dane impotencije ostaviti daleko iza sebe, probajte promjenom jedne loše navike: prestanite pušiti!

Ne samo da ćete ovako ponovo uspostaviti zadovoljavajući seksualni život, nego će i sam seks biti znatno bolji, tvrde kineski stručnjaci.

Istraživači Sveučilišta u Hong Kongu su pratili više od 700 muškaraca koje je mučila impotencija kroz razdoblje od tri godine, a bili su stari između 30 i 50 godina. Zanimala ih je točna poveznica između ove loše navike i kvalitete seksa.

Čak je više od polovice ispitanika (53,8 posto) izjavilo kako su se njihovi problemi ublažili unutar šest mjeseci nakon što su se ostavili cigareta.

S druge strane, muškarci koji su nastavili pušiti cigarete (28,1 posto) nisu primijetili značajno poboljšanje simptoma spolne nemoći u ovom razdoblju. Ovi rezultati znače kako je prestanak pušenja osigurao muškarcima 91,5 posto veće šanse za boljim seksualnim životom. Zaista se isplati zauvijek ugasiti cigaretu, zar ne?

Sophia Chan, profesorica koja je bila dio istraživačkog tima, tvrdi kako je erektilna disfunkcija vrlo česta u Kini i Aziji, te smatra kako bi se programi prestanka pušenja trebali proširiti na cijelu regiju.

"Pušači bi trebali biti svjesni štetnih učinaka pušenja i trebali bi prestati pušiti kako bi spriječili erketilnu disfunkciju i druge bolesti koje pušenje uzrokuje. Zapravo, pacijenti s erektilnom disfunkcijom koji puše mogu očekivati brze dobrobiti nakon što prestanu pušiti", objasnio je Lam Tai-hing, jedan od voditelja istraživanja.

Ugasite cigaretu jednom zauvijek!

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!