Celulit - znak prijevremenog starenja?!

Zena, celulit, salo, bokovi

Stanjenje kože je inače jedno od obilježje starenja. Zapaženo je sve ranije javljanje celulita već nakon dvanaeste godine na dalje.

Po istraživanju na uzorku od 1000 žena u dobi od 18 do 60 godina istraživači su došli do spoznaje da je celulit jedan od znakova prijevremenog starenja. Dokaz tome je stanjenje kože i gubitka kolagena što je utvrđeno ultrazvukom te mikroskopskom obradom. Ispitani uzorci kože su uzimani s mjesta zahvaćenim s celulitom.

CelulitUz to kod djevojčica u pubertetskoj dobi sve se češće nalazi uznapredovali celulit. Jedan od razloga tome je današnji način i stil života - nedovoljna fizička aktivnost kao preventiva, fast food hrana, nedovoljan unos vode te sve češće uzimanje kontracepcije.

Celulit se sve više dovodi u vezu s estrogenom stoga se buduća terapija temelji na terapiji koja bi suzbijala djelovanje estrogena. Muški hormon testosteron je glavni razloga zašto muškarci nemaju celulit nego se javlja samo kod kastriranih muškaraca. Jedan od glavnih ciljeva u borbi protiv celulita je promjena stila života te što ranija primjena anticelulitnih tretmana čija je uloga spriječavanje nastajanja celulita.

Stvari nisu tako crne jer danas ima niz tretmana i tehnologija koje efikasno uklanjanju celulit bez obzira o kojoj se fazi radi. Za sada su se radiovalovi pokazali kao najkompletniji i najbolji tretmana za celulit. Čini se da sada ultrazvuk postaje tretman broj 2 za celulit. Oba tretmana imaju podjednake rezultate kao liposukcija, a nerjetko čak i bolje rezultate.

U zadnje vrijeme celulit se sve više označava kao bolest jer u kasnijim fazama bude jako bolan. Anticelulitni tretmani su stoga jedan od načina s kojim se borimo protiv starenja. Na svu sreću pobjeda je na našoj strani zahvaljujući novoj tehnologiji.

 Prati nas na Viber Public Chatu!