Timijan - začin nezaobilazan kod brojnih tegoba, ali i u kuhinji

timijan

Timijan raste na sunčanim, toplim i suhim mjestima. Razlikujemo divlji timijan, vrtni te majčinu dušicu, a razlikuju se po mirisu i aromi.

Ljekovita svojstva timijana poznata su od davnina, a i danas se upotrebljava za liječenje anemije, groznice, probavnih smetnji i mamurluka. Smatra se da je učinkovit protiv svih vrsta grčeva i da ublažava tegobe tijekom PMS-a.

Timijan djeluje protiv svih vrsta kašlja, bronhitisa, astme i otežanog disanja. Ako ste napeti ili nervozni, on će umiriti živce ali vas neće uspavati.

Jeste li znali ovih 9 stvari o kukuruzu?

Dodatak jelima

Odlično se slaže s češnjakom, maslinama, povrćem, krumpirom i mahunarkama. Izvrstan je dodatak mesu, marinadama, kao i ribi te jelima s roštilja. Možete ga koristiti u svježim salatama, ali i kao dodatak domaćim pizzama.

Uz pomoć ovih začina mršavite lakše i brže

M. P.

Foto: Shutterstock

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!