Znate li koliko vode treba vašem organizmu? Izračunajte na dva načina

Shutterstock 428047612voda

Osim izvana, kožu je važno nahraniti i iznutra i to uravnoteženom prehranom i dostatnim unosom tekućine.

Ono što jedete vidi se i na vašoj koži stoga izbjegavajte masnu i procesuiranu hranu koja koži neće ponuditi hranjive tvari. Birajte radije prehranu koja je bogata ribom, orašastim plodovima, voćem i žitaricama. Naravno, za hidratiziran i zdrav izgled kože ključan je dovoljan unos tekućine - prije svega, vode i nezaslađenih čajeva.

Teško se koncentrirate i nedostaje vam energije? Znamo kako pobijediti umor

Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinički nutricionist, na druženju u organizaciji francuskog brenda La Roche–Posay, istaknula je kako je često pitaju koliko tekućine bi dnevno trebali unijeti u organizam.

Računica je jednostavna: masu tijela pomnožite s 0,3 dl. Ovom formulom dobivamo individualnu količinu tekućine koja je potrebna kako bi organizam ostao hidratiziran, objasnila je nutricionistica.

Drugi način, istaknula je nutricionistica, na koji možete izračunati koliko vode treba vašem organizmu jest da pratite koliko kalorija unosite. Za svaku kaloriju, savjetuje se unijeti 1 ml vode. Znači, ako dnevno unosite 2000 kalorija, bilo bi pametno popiti i dvije litre tekućine.

Dermatologinja otkriva kako njeguje kožu prije spavanja

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock 

 Prati nas na Viber Public Chatu!