Bez žurbe i stresa pripremite obroke za cijeli dan, a u njima će sigurno uživati svi članovi obitelji!
Doručak – integralni sendviči i tekući jogurt
Namirnice:
- Kruh, integralni, prosjek, 8 kriški
- Sir, Edam, 4 kriške
- Pureća šunka, 8 kriški, 100 g
- Sirni namaz, klasični, 1 pakiranje
- Salata, kristal, 8 listova
- Kiseli krastavci, ocijeđeni, 8 komada
- Jogurt od djelomično obrana mlijeka, 4 šalice
Način pripreme: Krišku integralnog kruha namazati sirnim namazom pa slagati sir i šunku te listove salate i kisele krastavce, preklopiti drugom kriškom kruha i servirati uz šalicu tekućeg jogurta.
Ideja za ljetni doručak, ručak i večeru po receptu nutricionistice! Vjerujte, svidjet će vam se
Ručak – tjestenina s povrćem i piletinom u umaku od rajčice
Namirnice:
- Maslac, 2 čajne žličice, 10 g
- Piletina, bijelo meso, 450 g
- Paprika, zelena, izrezana, 1 plod
- Mrkva,1 plod
- Tikvice, izrezane,1 plod
- Rajčica, pasata, 400 mL
- Tjestenina, špageti, integralna, 500 g
ZA SALATU:
- Kupus, bijeli, 6 šalica, 560 g
- Ulje, maslinovo, 2 čajne žličice, 10 g
- Sol, 0,8 čajne žličice, 4 g
- Ocat, 2 jušne žlice, 20 g
Način pripreme: Tjesteninu skuhati zasebno prema uputama. Na malo ulja ili maslaca dinstati povrće i piletinu nasjeckano na kockice, začiniti po želji i preliti s pasatom da dobijete umak. Poslužiti uz tjesteninu i veliku zdjelu salate.
Popodnevna užina – zeleni smoothie
Namirnice:
- Banana, 2 ploda
- Borovnice, 1 šalica, 140 g
- Špinat, 1 šalica, 30 g
- Lanene sjemenke, 4 jušne žlice, 36 g
- Mlijeko, 2 šalice, 500 mL
Način pripreme: Sve sastojke staviti u blender i miksati dok ne dobijete homogenu smjesu. Smoothie podijeliti u 4 čaše.
Krastavci na salatu kakve još niste probali! Genijalan ljetni recept bez vrhnja
Večera – salata s tunom i cous cousom
Namirnice:
- Rajčica, 2 velika ploda
- Salata, zelena, prosjek, 2 šalice, 60 g
- Cous cous, 12 jušnih žlica, 180 g
- Tuna, konzervirana u salamuri, 2 male konzerve
- Mozzarella, 2 porcije, 250 g
- Krastavac, oguljeni, 2 ploda
- Ulje, maslinovo, 2 čajne žličice, 10 g
- Sol, 0,2 čajne žličice, 1 g
- Ocat, 0,7 jušne žlice, 10 g
Način pripreme: Cous cous skuhati zasebno prema uputama. Svježe povrće oprati i narezati te pomiješati s tunom, sirom i kuhanim cous cousom. Začiniti po želji.
Napomena: umjesto cous cousa možete koristiti bilo koju drugu žitaricu ili integralnu tjesteninu.
Foto: Shutterstock