Osim gljiva i seitana, salati dodajte i mladi špinat, luk i češnjak i uživajte u ukusnoj vegetarijanskoj salati!
Seitan je namirnica porijeklom s Dalekog istoka, a možete se lako pripremiti kod kuće. S druge strane, kus kus je sitna tjestenina koja vam može funkcionirati kao zamjena za rižu, no ona sadrži gluten pa ju svakako nemojte koristite ako patite od celijakije.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 1 luk i 1 režanj češnjaka
- 300 g šampinjona
- 200 g Spar Veggie Gyros
- 100 ml soja umaka
- Kus kus Spar natur*pur (pripremiti prema uputi)
- 130 g mladog špinata
- 100g peršina
Priprema:
Usitnite luk i češnjak te gljive narežite na istiće, a seitan na kockice. Na maslinovom ulju pirjajte luk, kad zažuti dodajte češnjak, a kad pusti miris, dodajte šampinjone narezane na listiće.
Kad su gljive gotove, dodajte seitan i popržite sve skupa dvije minute. Zalijte soja umakom, reducirajte umak. Kus kus napravite prema uputi.
U velikoj zdjeli pomiješajte kus kus s gljivama i seitanom. Prije posluživanja dodajte mladi špinat, peršin izrezan na sitno i promješajte.
Ovaj recept je dio Akademije zdravog kuhanja, odnosno radionice “Prezimi zdravo i vitko” koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska.
Pročitajte kako izgledaju predjelo, glavno jelo i desert po izboru vegana, a saznajte i kako pripremiti zdrave hamburgere!
Foto: Shutterstock
Ordinacija.hr