Maslacu sa češnjakom je nemoguće odoljeti - pripremite ga sami

maslac češnjak Shutterstock 309228800

Ako želite piletinu, kruh ili povrće učiniti puno ukusnijim namirnicama, učinite to maslacem od češnjakom.

Umjesto odlaska u kupovinu, maslac s češnjakom pripremite sami bez previše muke! Postoje razne vrste maslaca sa češnjakom, ali onaj koji se pripremi vlastitim rukama je sigurno najukusniji!

Ako ćemo uspoređivati običan maslac i onaj sa češnjakom, može se zaključiti kako je zadnja verzija puno zdravija jer sadrži češnjak koji u sebi skriva više od 200 aktivnih sastojaka koji pomažu zdravlju. Bijeli luk je pun eteričnog ulja, vitamina A, B1, B2 i C, aod minerala kalcija, željeza te amino-kiselina i enzima

Soja umak – 10 trikova za korištenje ovog zanimljivog začina

Sigurno je da konzumacija bijelog luka snižava tlak za desetak posto, poboljšava rad jetre, bubrega i prostate. U ovo vrijeme gripa i prehlada, bijeli luk je najbolji izbor.

Potrebni sastojci:

  • 400 g neslanog maslaca
  • 15 režnja češnjak
  • 7 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Upute:

  1. Ogulite češnjak te ga sitno nasjeckajte ili stavite u blender te ga stavite u manju posudu.
  2. Omekšali maslac bez dodane soli stavite u posudu s češnjakom te dobro pomiješajte
  3. Dodajte maslinovo ulje, o vama ovisi koliku gustoću želite.
  4. Dodajte na kraju peršin.
  5. Posudu možete držati u hladnjaku i do mjesec dana.

6 grešaka koje redovito radimo s maslinovim uljem

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!