Prirodni pripravci koji će olakšati urinarne infekcije

mjehur, Shutterstock 471698594

Za sprečavanje nastanka urinarnih infekcija važno je unositi dovoljne količine vode i posebnu pažnju obratiti na higijenu. No postoje namirnice koje infekciju mogu olakšati ili čak spriječiti.

Infekcija urinarnog trakta nastaje kad bakterija napadne organe urinarnog trakta - mokraćnu cijev, mjehur, mokraćovod i bubrege i počne se množiti 

Simptom infekcije je najčešće stalni podražaj na mokrenje i to manjih količina urina, a mokrenje je neugodno i bolno. Bol se širi sve do pubične kosti, a upala se može razviti sve do bubrega, uz visoku temperaturu i bolove. O liječenju i tijeku terapije odluku donosi liječnik, a proces je često dugotrajan. U međuvremenu, olakšati simptome možete nekim prirodnim pripravcima i usvajanjem novih navika.

Izbjegavajte napitke koji pogoršavaju stanje

Ispijanje previše kave, alkohola ili konzumiranje previše ljute hrane sa šećerom može samo štetiti zdravlju mjehura i urinarnog trakta jer smanjuju dotok krvi što će imunološkom sustavu otežati borbu protiv bakterija. Napravite sok ok svježeg voća ili skuhajte čaj...

Ne zadržavajte mokraću u mjehuru

Kada osjetite simptome infekcije važno je odmah posegnuti za vodom i piti je u velikim količinama. Također, važno je često prazniti mjehur kako se u njemu ne bi zadržavale bakterije. 

Toplina

Na bolno mjesto stavite grijač ili topli ručnik kako bi olakšali simptome. 

Isprobajte čaj od peršina

Ova biljka sadrži dva važna sastojka, miristicin i apiol. Zahvaljujući njima, peršin povećava protok mokraće te pomaže pri uklanjanju infekcije mokraćnog trakta. Ako imate zloglasnu Escherichiju coli, čaj od peršina će sigurno umiriti bol! 

Čaj od peršina - smiruje prehlade i infekcije mokraćnog trakta

A.A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!