Mnoga su istraživanja dokazala zašto bi se mango trebao naći na vašem jelovniku, a ako niste sigurni u njegovu moć, provjerite za što je sve ova namirnica korisna, a naknadno pripremite poslasticu za cijelu obitelj – sladoled.
Mango čuva zdravlje i vitku liniju
Ovo slasno voće obiluje hranjivim tvarima, ali i vlaknima koji će pomoći u eliminaciji toksina iz tijela. Kako je unutrašnjost manga iznimno mesnata, ovo će vas voće ugodno zasititi. Prema nedavnim istraživanjima mango pomaže držati razinu šećera u krvi pod kontrolom stoga je odlićan za kontrolu dijabetesa, a kako se navodi u rezultatima studije istraživača Texas AgriLife Researcha, Mango štiti od raka debelog crijeva i dojke.
Ako želite učiniti nešto za svoj imunitet, uključite mango u svakodnevnu prehranu. Mango je pun snažnih antioksidanata koji će štiti organizam od upala.
Ovo voće je puno vitamina B6, koji je odgovoran za funkcioniranje živčanog sustava i mozga. Mango sadrži velike količine vitamina A – jedna šalica manga zadovoljava skoro 25 posto od preporučene doze dnevnog unosa ovog vitamina. Vitamin A je ključan u prevenciji mnogih oboljenja vezanih uz oči i vid.
Mango – čokolada sladoled
Sastojci:
- 1 mango
- 2 banane
- 120 ml kokos mlijeka
- 1 jušna žlica meda (po želji)
- 1 jušna žlica kakaa
- 100 grama čokolade
- malo kokos mrvica
Priprema:
- U blender staviti narezan mango, banane, kokos mlijeko i med.
- MIksati dok ne dobijete kremastu strukturu sladoleda.
- Zatim pripremiti kalupe od muffina.
- Izliti dio žute smjese, a dio ostaviti i dodati kakaa te još malo miksati u blenderu.
- Tada možete po želji prošarati ili raditi sloj žutog dijela s mangom i bananaom i sloj crnog dijela sa kakaom.
- Staviti u zamrzivać da se stisne pustiti kratko te staviti zatim štapiće u svaki sladoled.
- Na takav način sladoled je još mekan a štapići budu uspravni.
- Pustiti zatim da se par sati dobro stisne.
- Kada je sladoled spreman po želji rastopite čokolade te svaki sladoled umočite u čokoladu i posipajte sa kokos mrvicama.
- Vratite nazad u zamrzivać da se kratko čokolada stinse i zatim uživajte u prefinom domaćem sladoledu.
Dobar Tek!
Autor recepta : Adrijana Bručić – Bezglutenska Radost
Ana A.
Foto: Shutterstock