Zašto jesti mango + recept za najukusniji sladoled - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zašto jesti mango + recept za najukusniji sladoled

Shutterstock

Mnoga su istraživanja dokazala zašto bi se mango trebao naći na vašem jelovniku, a ako niste sigurni u njegovu moć, provjerite za što je sve ova namirnica korisna, a naknadno pripremite poslasticu za cijelu obitelj – sladoled.

Mango čuva zdravlje i vitku liniju

Ovo slasno voće obiluje hranjivim tvarima, ali i vlaknima koji će pomoći u eliminaciji toksina iz tijela. Kako je unutrašnjost manga iznimno mesnata, ovo će vas voće ugodno zasititi. Prema nedavnim istraživanjima mango pomaže držati razinu šećera u krvi pod kontrolom stoga je odlićan za kontrolu dijabetesa, a kako se navodi u rezultatima studije istraživača Texas AgriLife Researcha, Mango štiti od raka debelog crijeva i dojke.

Ako želite učiniti nešto za svoj imunitet, uključite mango u svakodnevnu prehranu. Mango je pun snažnih antioksidanata koji će štiti organizam od upala.

Ovo voće je puno vitamina B6, koji je odgovoran za funkcioniranje živčanog sustava i mozga. Mango sadrži velike količine vitamina A – jedna šalica manga zadovoljava skoro 25 posto od preporučene doze dnevnog unosa ovog vitamina. Vitamin A je ključan u prevenciji mnogih oboljenja vezanih uz oči i vid.

Mango – čokolada sladoled

Sastojci:

  • 1 mango
  • 2 banane
  • 120 ml kokos mlijeka
  • 1 jušna žlica meda (po želji)
  • 1 jušna žlica kakaa
  • 100 grama čokolade
  • malo kokos mrvica

Priprema:

  • U blender staviti narezan mango, banane, kokos mlijeko i med.
  • MIksati dok ne dobijete kremastu strukturu sladoleda.
  • Zatim pripremiti kalupe od muffina.
  • Izliti dio žute smjese, a dio ostaviti i dodati kakaa te još malo miksati u blenderu.
  • Tada možete po želji prošarati ili raditi sloj žutog dijela s mangom i bananaom i sloj crnog dijela sa kakaom.
  • Staviti u zamrzivać da se stisne pustiti kratko te staviti zatim štapiće u svaki sladoled.
  • Na takav način sladoled je još mekan a štapići budu uspravni.
  • Pustiti zatim da se par sati dobro stisne.
  • Kada je sladoled spreman po želji rastopite čokolade te svaki sladoled umočite u čokoladu i posipajte sa kokos mrvicama.
  • Vratite nazad u zamrzivać da se kratko čokolada stinse i zatim uživajte u prefinom domaćem sladoledu.

Dobar Tek!

Autor recepta : Adrijana Bručić – Bezglutenska Radost

Ana A.

Foto: Shutterstock

Domaći sladoled od Oreo keksa i Nutelle

Čoko cupcakesi s višnjama

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo