Domaći sladoled od Oreo keksa i Nutelle

sladoled od oreo keksa

Ljetnim radostima nije kraj. Donosimo vam recept za sladoled kojiće sigurno naći poklonike među čokoljupcima.

Za ovaj sladoled vam neće trebati aparat za pravljenje sladoleda i gotov je za tren oka! Recept donosimo s bloga Chef in Training.

Sastojci:

  • 240 ml šlaga
  • 410 mililitara slatkog kondenziranog mlijeka
  • 230 grama omekšalog krem sira
  • 60 grama omekšalog maslaca (za prvi dio smjese)
  • jedna jušna žlica ekstrakta vanilije
  • 15 Oreo keksa
  • 60 grama omekšalog maslaca (za drugi dio smjese)
  • 240 grama Nutelle

Priprema:

1. U velikoj zdjeli pomiješajte prvih pet sastojaka i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

2. U blenderu usitnite kekse. Ovako usitnjene kekse pomiješajte s preostalim maslacem dok se sastojci ne sjedine.

3. Koristeći žlicu, grabite kekse i prebacite ih u prvu kremastu smjesu tako da prenesete dio po dio, u kuglama.

4. Nutellu omekšajte i prelijte preko keksa, pazeći da svaki dio dobije "svoju porciju". Nemojte miješati.

5. Koristeći silikonsku kuhaču četiri puta "orahlite" smjesu bez miješanja (kuhaču spustite sa strane zdjele, smjesu podignite i lagano prebacite prema sredini zdjele – kao da lagano miješate bjelanjke u smjesu za biskvit). Cilj je da se keksi i Nutella jednako rasporede. U suprotnom, ako miješate smjesu, nećete dobiti komadiće keksa i Nutelle nego jednoličnu smjesu.

6. Smjesu prebacite u kalup za kruh, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u škrinji barem dva sata.

Dobar tek!

K.P.
Foto: Chef in Training

 Prati nas na Viber Public Chatu!