Želite kuhati zdravo i ukusno? Znamo kako!

kruh, centar za kulturu prehrane, vanja varga, anja bajt, Davor Visnjic/PIXSELL

Kako kruh učiniti primamljivijim, zdravijim i uzbudljivijim otkrit će vam radionica Akademije zdravog kuhanja s temom priprema zdravog domaćeg kruha i peciva.

Iza Akademije zdravog kuhanja dva su ciklusa radionica o zdravoj i maštovitoj pripremi hrane. Prva, na temu detoksikacije, bila je pravi uspjeh, a zagrepčani su je prihvatili s velikim zanimanjem.

Vanja Varga i Anja Blajt, voditeljice radionice

"Interes je velik - Akademija zdravog kuhanja je, čini se, ono što je nedostajalo Zagrebu. I zdravlje i kuhanje su teme za koje interes vrtoglavo raste posljednjih godina. Ovaj spoj je dobitna kombinacija, a publika je to prepoznala. Ako vas zanima što trebate jesti ako imate određeno zdravstveno stanje ili se samo želite zdravije hraniti i osjećati bolje - gdje ćete to saznati, naučiti, biti motivirani primijeniti? Ne postoji mjesto koje to osigurava", otkrila nam je psihologica Centra za kulturu prehrane Vanja Varga, jedna od predavačica na radionicama.

Na radionici ćete kroz dva sata, uz dobro društvo i dobru zdravu hranu, saznati točno sve što trebate kako biste sami ispekli zdrava i ukusna peciva. Teorijsko predavanje od 20 minuta je kratko i jezgrovito, a slijedi ga zasukanje rukava i praktični dio pripreme ukusnih delicija.

Što polaznici misle o radionicama?

"U detoksikaciju sam prije bila upućena, ali me je zanimalo koje sve namirnice mogu uključiti u nju. Nisam bila sigurna što bi se trebalo koristiti, kojim namirnicama treba pristupiti, a nisam htjela istraživati tu temu na internetu", otkrila nam je jedna od polaznice radionice detoksikacije Ilonka Meker.

"Ta se radionica pokazala toliko odličnom da sam se odlučila javiti i na drugu – onu o pripremanju zdavog domaćeg kruha i peciva. Sama ne znam raditi kruh i nikako nisam htjela pokušati bez pravih informacija. Radionice su odlične i predavačice su stvarno sjajne!", puna riječi pohvale bila je ova ekonomistica iz Zagreba.

Više o radionici detoksikacije pročitajte u članku Ovu juhu morate probati: hladnu i iz čaše!

Kako zamijesiti domaći kruh i zdrava peciva? Koje brašno možemo koristiti kao zamjenu za bijelo pšenično? Na koji se način može oplemeniti i začiniti "dosadni“ kruh? Upravo radionica Akademije zdravog kuhanja daje odgovore na ova pitanja, ali i rješava mnoge druge gastro dileme. Akademiju čini duo: psihologica i health coach Vanja Varga te autorica bloga Sweetheart Anja Blajt, koje uz potporu zdravstvenog portala Ordinacija.hr i Večernjeg lista svakodnevno organiziraju dvosatne radionice na temu zdravog kuhanja.

Ciklus radionica održava se svakodnevno od 18 do 20 sati u prostorima Centra (Nazorova 18, Zagreb), a svoje mjesto na radionici pripreme zdravog domaćeg kruha i peciva možete rezervirati najkasnije dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr ili telefone 481 44 66 / 091 481 44 66. Cijena jednog dvosatnog programa je 180 kuna, a za pretplatnike Večernjeg lista 150 kuna. Svaki polaznik dobiva diplomu Akademije i paket kuharica Veljka Barbierija na dar, dok će jedan polaznik dobiti na dar vrijedni kuhinjski aparat Nutribullet!

Akademiju zdravog kuhanja pratite na Facebooku.

Ordinacija.hr
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

 Prati nas na Viber Public Chatu!