Pai mu tan superior - bijeli "kraljevski" čaj

Caj

Već je prošlo prekrasnih 10 mjeseci od kad je naša „krafnica“ Maša ugledala svjetlo dana i okupira nas svojim svakodnevnim novim glasićima i gestikulacijama. Uz sve te zanimljive i smiješne situacije, na red je došlo i par malih bijelih zubića koji vire iza prekrasnih ustašca koja po cijeli dan daruju nezaboravan smiješak.

Taj mali slatki smiješak daje još veći dar jer gledajući nju kako je sretna, nježna, vesela i živahna, mi postajemo bolji, ispunjeniji i odvažniji kao da nam je netko dao eliksir mladosti, ljepote i dugovječnosti.

kBaš tu dugovječnost, ljepotu i mladost u Kini i njihovoj medicini već stoljećima znaju kroz bijeli čaj. Pai mu tan superior je svjetski poznata vrsta bijelog kineskog čaja koji svoje ljekovitosti prezentira diljem planete, te tako postaje jedan od najpopularnijih bijelih čajeva. Sinonim kraljevski je dobio po svojoj popularnosti i legendi jer su ga prije više stotina godina konzumirali na kraljevskim dvorima.

Pai mu tan superior je vrlo lagano oksidirani čaj koji je tek nedavno odvojen od kategorije zelenog čaja. Taj prekrasan bijeli čaj dolazi od pupoljaka i lišća vrlo slične onima od Silver Needle, a razlikovati ga možemo po malo tamnijoj boji i jačoj aromi. Njegov slatki i svijetao okus odaje da je bliski rođak bijelih iglica Silver Needle.

Priprema Pai mu tan superiora je gotovo identična pripremi zelenog čaja, samo što on nije tako osjetljiv na temperaturu vode, pa se može namakati u vodi od 80-90 stupnjeva,1-3 minute.

Moramo napomenuti da je i zbog svoje pristupačne cijene od 50 kn za 50 grama već godinama jedan od najpopularnijih čajeva u našim kućicama.

 

Tanja & Goran

 Prati nas na Viber Public Chatu!