Rooibos Tropical Sunrise - nektar prirode

caj

U ovim vrućim ljetnim danima svi težimo nekom osvježenju, bilo da je ono u kupanju u prekrasnom Jadranskom moru, možda kroz neki napitak ili možda oboje odjedanput, ako smo te sreće.

No dobro, vratimo se mi osvježavajućim napicima koji su nam uz vodu jedni od bitnih opskrbitelja vrijednim mineralima, vitaminima, proteinima ili ugljikohidratima za naš organizam.

Izbor je danas vrlo bogat, ali nekima je vrlo bitno da kroz napitak ne dobiju neželjene sastojke kao što su aditivi, konzervansi ili samo običan šećer, kojeg nažalost, ima u većini hladnih napitaka na našem tržištu.

Ljudi osviješteni saznanjem da višak kalorija sakrivaju i takvi osvježavajući napici okreću se domaćim pripravcima u koje naravno spada i čaj. U našoj ponudi sada imamo preko deset rooibos čajeva koji su odličan izbor u vrućim danima. Jedan od njih je i Tropical Sunrise.

U svom sastavu osim crvenog grmića (rooibos) ima: komadiće jabuke, đumbira, narančinu koru, cimet, limunovu travu, kokos, crveni papar, cerdamon, cvjetove različka i crvene ribizle. Ugodnog je okusa i kad se priprema kao hladan napitak. Značajno  je da sadrži vrijedne minerale u obliku elektrolita, kao što su magneziji i željezo, te superoksid dismutazu enzim koji usporava proces starenja na način da za sebe veže slobodne radikale.

Osim toga, flavonoidi iz rooibos čaja smanjuju histaminski gubitak našeg imunološkog sustava. Tropical Sunrise ne sadrži kofein i tein pa time njegovo konzumiranje nije ograničeno, ali mi vam preporučamo da ne prekoračite dvije litre dnevno jer bi time prekoračili dnevnu dozu nekih minerala i vitamina.

Tropical Sunrise je idealan hladni napitak u kojeg možemo još dodati svježeg voća, pa uz malo kreativnosti pripremiti zdrav i osvježavajući napitak koji je u domovini rooibos čaja, Južnoafričkoj Republici, jedan od zanimljivih napitaka za posjetitelje te prekrasne afričke zemlje.

Uživajte uz ovaj nektar prirode i osvježite svoj organizam u vrućim ljetnim danima.

Tanja & Goran

 Prati nas na Viber Public Chatu!