Ako ovaj vikend zadnji put palite pećnicu ovog ljeta, neka to bude za predivan desert s breskvama!

Shutterstock 1754856125

Jede vam se nešto domaće, slatko, voćno i preukusno? Ovaj recept kao stvoren je za uživanje!

Za ovaj desert ne treba vam puno vremena niti sastojka, a oduševit će vas, obitelj, prijatelje...

Sastojci za tijesto:

  • 200 grama brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 200 grama hladnog maslaca
  • 1/4 šalice hladne vode

Priprema tijesta:

Zamijesite brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i ponovo promiješajte. Dodajte dvije žlice vode. Nema veze ako vam ostanu veći komadići maslaca. Ako je tijesto suho dodajte još vode, ali žlicu po žlicu. 

Spljoštite tijesto u disk. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da se ohladi oko pola sata do sat vremena. 

Jednostavni voćni kolač koji se peče u tavi spas je za nedjeljni ručak

dodatno:

  • 4 breskve srednje veličine narezane na osmine
  • pola žlice ekstrakta badema
  • prstohvat soli
  • nekoliko žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 100 grama malina (po želji)
  • 1 veliko jaje

Priprema galette:

Zagrijte pećnicu. Razvaljajte tijesto u krug, najlakše na papiru za pečenje. Od ove količine možete napraviti dvije galette.

U zdjeli pomiješajte breskve s ekstraktom badema, soli i dvije žlice šećera. Posipajte šrobno brašno i ubacite maline. 

Smjesu stavite na tijesto i ostavite par centimetara prostora naokolo. Zavrnite tijesto preko voća. 

Umutite jaje i premažite rub tijesta te posipajte s ostatkom smeđeg šećera. 

Pecite dok galetta ne poprimi zlatno-smeđu boju, 40 do 45 minuta. 

Anemični ste i nedostaje vam željeza? Pomaže kremasti napitak od samo 4 sastojka

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!