Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jednostavni voćni kolač koji se peče u tavi spas je za nedjeljni ručak

Shutterstock 1717767046

Želimo vam unaprijed dobar tek!

Ovaj je recept ostvarenje sna za sve ljubitelje kolača jer je za njegovu pripremu potrebno malo sastojaka i malo kuhinjskog pribora..

Kako ga pripremiti?

Za ovom ćete jednostavnom poslasticom poludjeti! Panna cotta s jogurtom i preljevom

Potrebni sastojci:

  • 115 g maslaca
  • 1 limun
  • 400 g zamrznutih trešanja (može i borovnice)
  • 2 žlice šećera + 200 g šećera + jedna žlica za ukrašavanje
  • 260 g brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • ½ žlice sode bikarbone
  • 3 jaja
  • Jedan jogurt ili 450 g kiselog vrhnja

Za prste polizati! Četiri jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Otopite maslac u posudi i ostavite da se hladi.
  3. Naribajte koricu limuna i iscijedite 2 žlice soka.
  4. S malo maslaca premažite dno tave te stavite masni papir.
  5. Zamrznute trešnje, 2 žlice šećera, sok limuna i 2 žlice otopljenog maslaca stavite u tavu te u pećnicu dok se sok ne zgusne, lagano protresite par puta ili nježno promiješajte.
  6. Smanjite temperaturu u pećnici na 180 stupnjeva.
  7. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu i 200 g šećera. Istucite 3 jaja i stavite u sredinu smjese. Dodajte i limunove korice te ostatak maslaca.
  8. Smijese dobro pomiješajte da se sve poveže i nema grudica.
  9. Smjesu žlicom prebacite na trešnje u tavi i ravnomjerno rasporedite.
  10. Pecite otprilike 45 minuta.
  11. Izvadite tavu van, okrenite ju i prebacite kolač na tanjur za posluživanje.
  12. Istucite ostatak kiselog vrhnja i ostatak šećera. Stavite žlicu na svaku krišku prije posluživanja.

 

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo