Jednostavni voćni kolač koji se peče u tavi spas je za nedjeljni ručak

kolac od tresanja

Želimo vam unaprijed dobar tek!

Ovaj je recept ostvarenje sna za sve ljubitelje kolača jer je za njegovu pripremu potrebno malo sastojaka i malo kuhinjskog pribora..

Kako ga pripremiti?

Za ovom ćete jednostavnom poslasticom poludjeti! Panna cotta s jogurtom i preljevom

Potrebni sastojci:

  • 115 g maslaca
  • 1 limun
  • 400 g zamrznutih trešanja (može i borovnice)
  • 2 žlice šećera + 200 g šećera + jedna žlica za ukrašavanje
  • 260 g brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • ½ žlice sode bikarbone
  • 3 jaja
  • Jedan jogurt ili 450 g kiselog vrhnja

Za prste polizati! Četiri jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Otopite maslac u posudi i ostavite da se hladi.
  3. Naribajte koricu limuna i iscijedite 2 žlice soka.
  4. S malo maslaca premažite dno tave te stavite masni papir.
  5. Zamrznute trešnje, 2 žlice šećera, sok limuna i 2 žlice otopljenog maslaca stavite u tavu te u pećnicu dok se sok ne zgusne, lagano protresite par puta ili nježno promiješajte.
  6. Smanjite temperaturu u pećnici na 180 stupnjeva.
  7. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu i 200 g šećera. Istucite 3 jaja i stavite u sredinu smjese. Dodajte i limunove korice te ostatak maslaca.
  8. Smijese dobro pomiješajte da se sve poveže i nema grudica.
  9. Smjesu žlicom prebacite na trešnje u tavi i ravnomjerno rasporedite.
  10. Pecite otprilike 45 minuta.
  11. Izvadite tavu van, okrenite ju i prebacite kolač na tanjur za posluživanje.
  12. Istucite ostatak kiselog vrhnja i ostatak šećera. Stavite žlicu na svaku krišku prije posluživanja.

 

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!