Amaretto souffle

Amaretto souffle - recept Nada

Vrijeme pripreme: 1 sat

kPotrebni sastojci

6 amaretti keksa, krupno zdrobljenih
6 žlica likera Amaretto
4 jaja, razdvojena + 1 bjelanjak
7 žlica šećera u prahu
2 žlice brašna
240 ml mlijeka
prstohvat kremfiksa
šećer za posipanje i ukrašavanje

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200° C. Posudu za souffle zapremnine 1,5 litre namažite maslacem i pospite šećerom u prahu.

2. U zdjelu stavite kekse i poprskajte ih sa 2 žlice likera, odložite.

3. Pomiješajte 4 žutanjka, 2 žlice šećera i brašno. Mlijeko stavite kuhati, prije nego uzavre postupno dodajte u jaja i miješajte.

k4. Mješavinu ponovno vratite u posudu za kuhanje, pa nek tiho vrije 3-4 minute ili dok se ne zgusne, neprestano miješajte. Dodajte preostali liker i promiješajte. Maknite s vatre.

5. Istucite snijeg od 5 bjelanjaka, po potrebi dodajte kremfiks. Dodajte preostali šećer i miksajte dok se ne stvrdne.

6. Otprilike 1/4 bjelanjaka dodajte u smjesu s likerom i gumenom žlicom izmiješajte. Dodajte i preostali bjelanjak.

7. Polovicu smjese izlijte u pripremljenu posudu za souffle. Prekrijte slojem navlaženih amaretti keksa i povrh stavite preostalu smjesu.

8. Pecite 30-tak minuta dok se souffle ne digne i potamni. Kako biste provjerili koliko je pečen utaknite tanki štapić, mora biti potpuno čist. Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.


Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!