Ovaj klasik od limuna, lako je i brzo pripremiti, a vrlo je ukusan. Biskvit od limuna, ako ste među onima koji znaju kontrolirati slatko, može trajati – danima.
Sočni biskvit od limuna s preljevom
Sastojci:
- 170 g maslaca
- prstohvat soli
- naribana korica velikog neprskanog limuna ili dva manja
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 260 g glatkog brašna
- na vrh žličice praška za pecivo
- 150 ml mlijeka
Sladoled od avokada – pripremite sami ovo vrhunsko osvježenje
Za preljev:
- sok svježe iscijeđena limuna
- 2 velike žlice šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Omekšali maslac izmiksajte s polovicom šećera, naribanom limunovom koricom i soli te dodajte preostalu polovicu šećera i miksajte dok ne dobijete jednoličnu pjenušavu smjesu. U smjesu dodajte naizmjence jedno po jedno jaje i nekoliko žlica brašna koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo, neprestano miješajući. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte te ulijte u duguljasti kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kolač pecite oko 45 minuta, ovisno o jačini pećnice. Provjerite čačkalicom – gotov je ako izađe suha iz njega kad je zabodete. Još vruć kolač prelijte preljevom od limunova soka i šećera u prahu i ostavite ga da se ohladi. Možete ga jesti i mlakog, a jednako sočan bit će i idućeg dana.
Isprobajte fantastičan ljetni desert – tortu od sira i limuna
M. S.
Foto: Shutterstock