Špinat daje svježinu, pečena paprika obogaćuje okus, a mozzarella koja se topi u ustima ove bruschette unatoč jednostavnosti čini veličanstvenim obrokom – ili međuobrokom 🙂

Sastojci za dvije osobe:


  • Pola francuza
  • 2 šake mladog špinata
  • 1 crvena paprika
  • 100 grama pesta genovese (ukoliko nemate domaći i kupovni dobro dođe)
  • 125 grama mozzarelle
  • Žlica kapara
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Priprema:

1. Špinat blanširati dvije minute, ocijediti i staviti odmah u hladnu vodu da se ohladi.

2. Crvenu papriku dobro zapeći na grillu ili u pećnici, ubaciti ju u plastičnu vrećicu, čvrsto zavezati i kad se malo ohladi oguliti joj koru. Narezati na komadiće veličine kriške kruha ili manje.

3. Francuz rezati ukoso, premazati tankim slojem maslinovog ulja, na svaku krišku staviti žlicu pesta genovese i razmazati po kriški. Staviti špinat, crvenu papriku, posoliti i popapriti, zatim staviti deblju krišku mozzarelle, posuti po vrhu nekoliko kapara i staviti u pećnicu zagrijanu na 200°C dok se mozzarella ne otopi.

Dobar tek 🙂

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo