Cheesecake sa smokvama: Isprobajte ovaj božanstveni recept chefa Esplanadine kuhinje

Cheesecake sa smokvama

Smokve oduševljavaju svojom nježnom teksturom i bogatim mirisom, a u kombinaciji s ohlađenom tortom od sira jednostavno su neodoljive. Uživajte svim čulima u blagodatima ljeta!

15 zanimljivih i zdravih činjenica o smokvama

Da biste u aromama smokava uživali što dulje, pretvorite ih u marmeladu za one dane kada trebate malo topline.

U marmeladu od smokava svakako dodajte rum, cimet, anis, limetu, vaniliju ili bilo koji začin koji vas čini sretnima.

No, dok na raspolaganju imate svježe plodove, ne propustite se okušati u pripremi ovog božanstvenog kolača.

Cheesecake sa smokvama

Podloga od keksa

  • 250 g keksa Digestive
  • 125 g maslaca

Kekse sameljite, maslac otopite i dodajte u mljevene kekse. Pripremite kalup za tortu promjera 24 cm te smjesu od keksa i maslaca stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Dobro utisnite smjesu i stavite hladiti.

Ovi domaći ledeni čajevi postat će vam najdraži ljetni napitak! Imamo 3 recepta

Krema

  • 500 g kravljeg krem sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 25 g gustina
  • 150 g svježih smokava
  • 1 limun

Smokve operite i nasjeckajte na kockice. Krem sir, vrhnje, šećer i naribanu koricu limuna lagano umiješajte mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje, limunov sok te na kraju gustin da se sve poveže. Ručno dodajte sjeckane smokve. Izlijte na podlogu od keksa. Pecite 40 minuta na 160 stupnjeva. Ostavite da se hladi 5-10 minuta u otvorenoj pećnici.

Preljev

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu

Izmiješajte kiselo vrhnje i šećer u prahu. Smjesu prelijte preko pečene torte i kratko zapecite 5-7 minuta na 130 stupnjeva. Tortu ohladite preko noći i dekorirajte svježe ubranim smokvama.

Ljetni deserti sa samo 3 sastojka! Oduševit će vas ove jednostavne poslastice

Recept objavljen u magazinu Večernjakov Gourmet, srpanj, 2019.

 Prati nas na Viber Public Chatu!