Dagnje na buzaru – jedini recept koji će vam ikada trebati

dagnje, Shutterstock 782031004

Dagnje ili volite ili ne... Ali ako ste ljubitelj ove morske poslastice, sigurno ste jednom u životu u restoranu naručili dagnje na buzaru, bilo na crveno ili bijelo...

Istina je da ih je iznimno lako pripremiti i nabaviti, a njihova cijena vas neće ostaviti bez daha, no ukus bi mogao.

Pripremite ih već danas, a ovo je sve što vam je potrebno za dvije osobe

Dagnje na buzaru

  • 1 kg dagnji 
  • šaka svježeg peršina
  • 4 režnja češnjaka 
  • krušne mrvice
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • paradajz u konzervi
  • maslinovo ulje
  1. Dagnje očistite tako da otkinete "dlakice" koje iz njih vire i lagano spužvicom s njih uklonite nečistoće. Isperite ih jedan put pod mlazom hladne vode.
  2. Nasjeckajte peršin i češnjak. 
  3. U visoku posudu stavite ulje, na njega peršin i češnjak te vrlo kratko pirjajte (minutu do dvije). 
  4. Stavite na ulje dagnje, podlijte vinom te preko svega pospite krušne mrvice. Ako želite buzaru na crveno sad dodajte 2 žlice paradajza iz konzerve (po želji i više)
  5. Poklopite te kuhajte na laganoj vatri dok se dagnje ne otvore. 
  6. Poslužite toplo uz narezani kruh.

Riblja juha - tako ukusna, a tako jednostavna za pripremiti

Dobar tek! 

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!