Poznati miris ovog starinskog kolača je idealna poslastica za ove malo hladnije dane…
Već gotove buhtle možete poslužiti kao desert ili glavno jelo za doručak uz šalicu toplog mlijeka… Donosimo vam jednostavan recept, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji!
Tart od limuna – recept koji će oduševiti i najveće sladokusce
Buhtle s marmeladom
- 430 g brašna
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1,5 dcl toplog mlijeka
- 4 žumanjka
- 100 g maslaca
- šećera po želji
- sol
- marmelada
Fino jelo na brzinu: polpete od riže i suhih vrganja
Priprema:
- Pomiješajte toplo mlijeko,,malo šećera i kvasac dok se ne napravi pjenica, stavite na toplo mjesto i pričekajte da ona naraste. Sada ju izmiješamo sa ostalim sastojcima, stavimo prvo brašno, pa u sredinu izlijemo dignutu pjenicu, malo soli, žutanjke, maslac, šećer. Sve dobro istučemo kuhačom i ostavimo na toplom da se digne.
- Dignuto tjesto ponovno premijesimo te na pobrašnjenoj dasci razvaljamo na debljinu 1cm. Režite kvadrate veličine 5×5 cm. U svaki kvadratić stavljamo malo nadjeva po želji. Vrhove kvadrata preklopimo prema sredini i zatvorimo nadjev. Takve slažemo u maslacem namašten kalup sa spojevima okrenutim prema dnu.
- Buhtle lagano premažemo uljem i pustimo još otprilike pola sata (pokrivene krpom) da se dižu.
- Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200° C, pola sata.
- Poslužimo posute mljevenim šećerom.
Foto: Shutterstock
Ordiancija.hr