Tart od limuna - recept koji će oduševiti i najveće sladokusce

tart

Poželjeli ste nešto slatko i ukusno što možete poslužiti uz kavu, čaj ili iza ručka? Imamo recept za tart iz zagrebačkog restorana Apetit koji će oduševiti ukućane i goste.

Prhko tijesto:

  • 125 g maslaca
  • 85 g šećera u prahu
  • 30 g bademovog brašna
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g jaja

Krema od limuna:

  • sok 2 limuna
  • korica od 2 limuna
  • 120 g maslaca
  • 20 g šećera
  • 6 jaja

Kocke od rogača i jabuka - neodoljiva jesenska poslastica

Priprema kreme:

Lagano razradite žumanjke. Dodavati zagrijanu tekućinu limuna i maslaca postepeno u jaja, temperirati i spojiti skupa. Vratit u posudu i lagano zagrijavati dok se ne zgusne smjesa. Ne dozvoliti vrenje jer će jaja koagulirati.

Meringa: 

  • 60 g bjelanjaka
  • 60 g kristal šećera
  • 30 g šećera u prahu

Priprema meringe:

Prvo miksati bjelanjke pjenasto te dodavati postepeno šećer. Kad dobijemo staklenastu gustu smjesu, dodati ručno šećer u prahu i lagano ručno umiješati.

Pripremite laganu tortu sa smokvama i jogurtom

Postupak za tijesto:

Prhko tijesto zamijesiti, razvaljati i peći na 165 stupnjeva sedam minuta, premazati u unutrašnjost bjelanjkom (lagano umućenim) stavit još 2 minute u pećnicu.

Kremu od limuna preliti u malo ohlađeno tijesto, pravilno rasporediti i staviti u pećnicu (200°c) na gornju rešetku blizu grijača i ostaviti lagano otvorenu par minuta do kad ne dobijemo zlatnu površinu. Staviti meringu prije serviranja.

Od prosa i bobičastog voća pripremite kolač koji ne deblja

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!