Integralne špagete alla puttanesca

Shutterstock 748254190

Ako ne volite provoditi puno vremena u kuhinji, tjestenina se sigurno nalazi često na vašem tanjuru.

Danas možete napraviti poznati umak alla puttanesca koji se smatra klasičnim umakom u Napolju i Rimu.

Potrebni sastojci:

Tjestenina:

  • 500 g integralnih špageta

Umak:

  • 120 ml maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 6 fileta slanih inćuna 
  • 1 mala ljuta čili papričica, svježa i sitno nasjeckana
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 500 dkg nasjeckanih svježih rajčica
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • nekoliko crnih maslina
  • žličica ukiseljenih kapara

Priprema: 

Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente.

Umak: Ulje zagrijte na velikoj tavi, na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, inćune, čili i peršin te pirjajte par minuta. Dodajte rajčice, koncentrat, masline i kapare te pirjajte na laganoj vatri miješajući lagano cijelo vrijeme dok se umak ne reducira. 
U umak ubacite tjesteninu i miješajte na vatri par minuta. Poslužite toplo, posuto parmezanom.

Evo kako pripremiti Kitchari – najzdraviji obrok prema ayurvedi

Foto: shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!