Jednostavnije ne može: Samo su 3 sastojka potrebna za ovaj kremasti sladoled od jagoda

Shutterstock 788131651

Ako ste od onih koji jedu kolač odmah nakon što se izvadi iz pećnice, onda odmah pripremite žlicu za ovaj sladoled!

Kako se priprema?

Voće se stavi u zamrzivač te naknadno u procesor dok se ne pretvori u kremastu masu. Dok će bilo koje nemasno mlijeko dobro doći, idealan je odabir mlijeko indijskih oraščića jer ćete tako dobiti savršeno kremasti sladoled.

Banana split na štapiću - ova šarena poslastica uljepšat će vam vikend

Nećete pogriješiti ako ovaj sladoled jedete čim ga izvadite iz procesora za hranu, ali će biti puno ukusniji i kompaktniji ako mu dozvolite da se dodatno hladi u zamrzivaču. 

Sladoled od jagode

Potrebni sastojci:

  • 700 g svježih jagoda, očišćenih i narezanih
  • 1 manja banana, narezana
  • 150 ml mlijeka od indijskih oraščića ili običnog mlijeka

...i prstohvat soli.

Pohani sladoled koji ne morate pohati! Najbolji i najbrži nedjeljni desert

Priprema

  1. Zamrznite voće
  2. Stavite ga zatim u procesor za hranu te dodajte sol i pustite da se miksa 30-ak sekundi Dodajte mlijeko i ostavite da se miješa otprilike 2 minute.
  3. Odmah poslužite ili sve prebacite u posudu s poklopcem te odložite u zamrzivač na nekoliko sati. 

Dobar tek! 

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!