Pohani sladoled koji ne morate pohati! Najbolji i najbrži nedjeljni desert

Shutterstock 187471943

Jede vam se nešto slatko, ali ne baš kolač? Onda je ovo desert baš za vas!

Da bi ga pripremili, nisu vam potrebna slastičarska znanja već nekoliko kuglica sladoleda, cornflakes i malo začina... Ovaj pohani sladoled ne trebate pohati, ali je fantastičnog okusa i vrlo se jednostavno priprema.

sastojci:

  • 4 šalice sladoleda od vanilije
  • 3 šalice mrljenog cornflakesa
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 8 žlica maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • preljev od čokolade i šlag po želji

Je li smoothie za doručak dobra ili loša ideja? Nutricionistica ima 5 razloga za i 4 protiv

priprema:

Zagrijte pećnicu i pripremite papir za pečenje. Od sladoleda napravite osam kuglica (najlakše pomoću žlice za sladoled) i stavite ih na papir za pečenje. Zamrznite na oko sat vremena.

Cornflakes smrvite (prstima ili valjkom). Stavite u veliku zdjelu i dodajte smeđi šećer, cimet i mljeveni muškatni oraščić te malo posolite. Sve zajedno promiješajte.

Rastopite maslac i pomiješajte sa žličicom ekstrakta vanilije. Zatim to dodajte mješavini od cornflakesa. 

Smjesu stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 10 minuta. Povremeno možete promiješati smjesu. 
Kada se sjesa ohladi, prebacite je u zdjelu.

Zarolajte kuglice sladoleda u smjesu od cornflakesa i stavite natrag na papir za pečenje. Ponovo zamrznite, barem 30 minuta prije serviranja. Poslužite sa šlagom i preljevom od čokolade.

Banana split na štapiću - ova šarena poslastica uljepšat će vam vikend

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!