Kako pripremiti najbolji wok? Imamo jednostavan i brz recept

Shutterstock 710360866

Tko je za jedan genijalan wok - s malo mesa i puno povrća? Kako ovu ukusnu deliciju pripremiti kod kuće, savjetuju gastro stručnjaci Marina Golubić i Alen Košćan iz zagrebačkog Khala restorana i bara.

Kineska jela iz vaše kuhinje - kako ih pripremiti?

SASTOJCI:

  • 30 g paprike
  • 30 g luka
  • 10 g mladog luka
  • 100 g rib eye-a
  • 10 g crvene curry paste
  • 3 g šećera
  • 0,03 l fish saucea
  • 10 g kikirikija
  • 0,1 l kokosovog mlijeka
  • 150 g kuhane riže
  • ulje
  • tostirani kokos

Alge - brzo se pripremaju, daju posebnu notu jelu i jako su zdrave

PRIPREMA:

Na vrućem ulju popržiti meso izrezano na trakice i krupno rezano povrće. Dodati curry pastu, šećer, fish sauce i kokos mlijeko. Pirjati na jakoj vatri 1 do 2 minute. Ugasiti vatru i dodati mljeveni kikiriki, mladi luk, dobro promješati i servirati uz kuhanu nezačinjenu rižu. Sve posipati sa tostiranim kokosom.

Savjet: Umjesto jasmin riže možemo staviti običnu arborio rižu i umjesto fisch saucea možemo koristiti temeljac.

Kung pao piletina – isprobajte ovaj jednostavan recept

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!