Kremasta torta od jabuka i mascarponea

torta mascarpone, Shutterstock 759892435

Iznenadite obitelj i prijatelje ovom ukusnom tortom neodoljivog izgleda, ukusa i mirisa!

Sastojci: 

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g mljevenih badema

Germknedle - recept za austrijsku poslasticu

Za kremu: 

  • 1 kg jabuka
  • 140 g šećera
  • 2 štapić cimeta
  • sok od jednog limuna
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 3 listića želatine (bijele)
  • 250 g Mascarponea
  • 250 g svježeg sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • ukrasi od bijele čokolade

Idealna poslastica - Torta od lješnjaka bez glutena

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg polako dodajući šećer. 
  2. Na kraju umiješajte žumanjke pa bademe. Ulijte u kalup za torte pa pecite oko 30 minuta. 
  3. Ogulite i očistite 850 g jabuka, narežite na kocke i pomiješajte s 50 g šećera, 4 žlice vode. Cimetom, limunovim sokom i narezanom koricom te pirjajte oko 3 minute. 
  4. Pomiješajte škrobno brašno s 2 žlice vode te smjesu pomiješajte s jabukama. 
  5. Kratko zakuhajte pa izvadite cimet i koru te maknite s vatre. 
  6. Pripremite želatinu prema uputama s pakiranja pa je umiješajte u Mascarpone pomiješan sa svježim sirom i 2 žlice šećera. 
  7. Prerežite biskvit. 
  8. Na biskvit prvo stavite jabuke pa kremu od sira. Poklopite gornjim biskvitom te ostavite da se ohladi. Ostatak jabuka narežite na tanke ploške pa kratko prokuhajte u 4 žlice vode i 2 žlice šećera. Ostavite da se ohladi. 
  9. Istucite slatko vrhnje u šlag u koji ste dodali 2 žlice šećera. Na kraju premažite tortu i ukrasite listićima bijele čokolade. 

Dobar tek!

Danijela Petrov/magazin Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!