Kroasani zapečeni sa šunkom, sirom i jajima - kraljevski doručak koji morate probati

kroasani, zapečeni, doručak, šunka, sir

Kao doručak ili užina, ovi zapečeni kroasani izvrstan su izbor za svaki obrok, a budući da ih morate pripremiti bar osam sati prije konzumacije, s pripremom krenite večer prije.

Bilo da za doručak želite jaja, šunku, sir ili tople kroasane, ovaj recept za zapečene kroasane uključuje sve za doručak omiljene sastojke.

Nutricionistica otkriva tri recepta s jajima za doručak koji pomažu u mršavljenju

Sastojci:

  • 6 dužinom razrezanih kroasana
  • 8 šnita tanko narezane šunke
  • 2 šalice naribanog sira
  • 8 jaja
  • 2 šalice mlijeka
  • sol i crni papar
  • začin po želji

Priprema:

Donjim dijelom razrezanih kroasana prekrijte dno lima za pečenje te na njih naslažite šunku koju ćete zatim prekriti naribanih sirom. Preklopite s gornjim dijelom kroasana.

Jaja istucite s mlijekom te dodajte sol i papar i druge začine te smjesom zalijte kroasane. Peciva pritisnite kako bi upili smjesu od jaja, a zatim ih ostavite u frižideru oko 8 sati kako bi se u potpunosti natopili. Kada su spemni, po kroasanima prospite preostali sir.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva pa ubacite kroasane koje ste prekrili aluminijskom folijom. Pecite 50-55 min, a potom ih izvadite te skinite foliju, a zatim ih vratite u pećnicu na dodatnih 20 minuta kako bi se smjesa od jaja upila.

Ostavite da se hladi na 10 minuta te servirajte toplo.

Dobar tek!

Je li smoothie za doručak dobra ili loša ideja? Nutricionistica ima 5 razloga za i 4 protiv

M. V. 

Foto: GettyImages

 Prati nas na Viber Public Chatu!