Hrana i recepti

Hrana i recepti

Nadjeveni list

List je jedna od najtraženijih riba, kako zbog okusa tako i zbog vrlo malo kostiju. Može se spremati na različite načine. Naša vam Nada predstavlja punjene filete lista!

Vrijeme pripreme: 1 sat

Potrebni sastojci

8 fileta lista, bez kože
15 g maslaca ili margarina
70 ml suhog bijelog vina

kNadjev

30 g maslaca ili margarina
1 manji luk, sitno sjeckan
1 šaka listova svježeg špinata, tanko narezanih
2 žlice pinjola, preprženih
2 žlice grožđica
2 žlice svježih krušnih mrvica
1/8 žličice mljevenog cimeta
sol, papar

Priprema

1. U manjoj tavici otopite maslac ili margarin. Dodajte luk i pirjajte, oko 5 min. Umiješajte špinat i kuhajte dok ne uvene i pusti vodu.

2. Dodajte pinjole, grožđice, krušne mrvice, cimet, malo soli i papra. Kuhajte dok ne ispari veći dio tekućine, miješajte. Maknite s vatre.

3. Filete lista posolite i popaprite, na svaki stavite po žlicu nadjeva od špinata. Zarolajte i po potrebi pričvrstite čačkalicom.

4. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Namastite lim za pečenje.

5. Svitke poslažite u pripremljeni lim za pečenje. Na svaki svitak stavite po komadić maslaca ili margarina. Ribu prelijte vinom. Lim prekrijte folijom i pecite 15-tak minuta pa skinite foliju i još 15-tak minuta dopecite (dok se meso ribe ne počne razdvajati na lagan dodir vilicom).

6. Poslužite u zagrijanim tanjurima, prelijte ribu s malo soka od pečenja. Ukrasite peršinom.

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo