Ništa nije bolje od svježe pečenog kruha... Imamo dva jednostavna recepta Jadranke Boban Pejić

kruh

Nema ništa ljepše od mirisa svježe ispečenog kruha! Zašto ga ne biste ispekli sami?

Jadranka Boban Pejić podijelila je s nama dva recepta za fini domaći kruh. Svakako vrijedi probati!

Kesten - kuhati ili peći ovu zdravu i ukusnu jesensku namirnicu?

1. Fini kruh bez glutena 

Sastojci:

  • 1/2 šalice pirea od bundeve ili batata
  • 1 šalica kukuruznog griza
  • 1/2 šalice rižinog brašna
  • 1/2 šalice slanutkovog brašna
  • 1 jušna žlica praška za pecivo
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1 šalica sojinog jogurta
  • 1 jušna žlica agavinog sirupa
  • 2 jušne žlice suncokretovog ulja

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200 ˚C. Pomiješajte pire od bundeve, jogurt, ulje i agavin sirup, a zasebno pomiješajte brašno, krupicu, prašak za pecivo i sol. Zatim vlažnu smjesu pomiješajte sa suhom smjesom. Gotovu smjesu rasporedite u nauljen manji kalup i pecite 25 minuta.

Ovu namirnicu svakako uključite u doručak ako želite smršavjeti

2. Domaći kruh

Sastojci: 

  • 1 jušna žlica suhog kvasca
  • 1 jušna žlica meda
  • 1 jušna žlica ulja
  • 2 šalice tople vode
  • 3 šalice integralnog brašna
  • 3 šalice brašna tip 850

Priprema: 

Pomiješajte kvasac, med, ulje i vodu te postupno dodajte 3 šalice brašna. Zamijesite te prekrijte krpom i ostavite 45 minuta na toplom. Ponovo zamijesite, premažite uljem te ostavite oko sat vremena da se udvostruči. Udvostručenu smjesu podijelite na dva kruha te ostavite još 10 minuta.

U kalup za kruh dodajte ulje i brašno te rasporedite smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici 45 minuta na 200 stupnjeva. Nakon pečenja kruh umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. 

Recept za pekmez od 5 sastojaka koji je gotov za nevjerojatnih 10 minuta

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!